Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 20. 7. 2023.

| Društvo

Investitor u Leskovcu želi da zida zgradu bez puta, Cvetanović se bunio pa podržao predlog

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Leskovac
Cvetanović kaže da će podneti ukoliko Grad mora da ruši ograde i objekte da bi napravio saobraćajnicu investitoru; foto: M. M.

Leskovački većnici dali su saglasnost privatnom investitoru da na parceli u Ulici Jovana Kašikovića zida višespratnicu, iako do parcele na kojoj treba da se zida zgrada nema saobraćajnice. Da ne želi da građanima da ruši ograde i objekte, ali i da će ako dođe do toga momentalno da podnese ostavku rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je nakon sugestije saradnika da je sve po Zakonu ipak glasao za taj predlog.

Dok je šef Odeljenja za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastukturu Danijel Stojković davao obrazloženje predloga, prvi čovek Leskovca uvideo je iz matarijala da Proizvodno-građevinska i autoprevoznička radnja Neško želi da zida višespratnicu na parceli do koje nema saobraćajnice, te da bi izglasavanje tog predloga praktično značilo da je Grad dužan da do te nove zgrade izvede put i reši sve imovinsko-pravne odnose.

Ja sam sad došo i čitam ovo i na vreme upozoravam, jer znam šta sve treba da se uradi oko toga. Nemoj da bude kao u naselju Dubočica i kod ”Pepeljuge” a ide ka tome. Ako ne izadmo građevinsku dozvolu onda ćemo biti neefikasni, kao što se ovaj investior već žalio na nas, a ako izdamo onda će narod da se pobuni i da znate da ću ja biti na njihovoj strani. Dakle oni su znali da tu nema put, traže od nas da napravimo, a šta će da bude sa građanima koji tu žive. Ja uvek kažem šta je i kako je, jer sve što je ovde napisano mora da se ispuni - rekao je Cvetanović.

Gradsko veće Leskovac Na kraju svi podržali predlog; foto: M. M.On je zahtevao i obrazloženje od šefice Odeljenja za imovinske poslove i imovinu Aleksandre Zdravković i načelnika Gradske uprave Miloša Cvetanovića, koji je istakao i da je Urbanističkim planom predviđena gradnja saobraćajnice na tom mestu i da je sve po Zakonu, pa je i sam gradonačelnik odlučio da podrži taj predlog uz opasku da će, ukoliko Grad bude primoran da građanima ruši ograde i objekte, podneti momentalnu ostavku.

Znači mi da glasamo pa na terenu da vide šta i kako. Drugi put kad pravite planove usaglašavajte sa stanjem na terenu, a ako ta Komisija ne radi dobro svoj posao onda neka se promeni. U slučaju da mi kao Grad moramo da našim građanima rušimo ograde i objekte, ja obećavam da ću podneti ostavku na mesto gradonačelnika - poručio je Cvetanović.

Osim njega, i ostali članovi Gradskog veća podržali su predlog za zidanje višespratnice u Ulici Jovana Kašikovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sladhana zikic

    14:11 // 18. 4. 2024.

    Bravo ,nacelniku Cvetanovic , kratko , jasno objasnio svoju odluku … koja je sasvim korrektna …

  • Maki

    23:35 // 1. 8. 2023.

    Sramota je gde se sve gradi. Jadna je zemlja gde je interes bitniji od interesa građana i očuvanja okoline. Uskoro čemu se gušiti od betona i zgrada koje niču gde se kome prohte.
    Nedopustivo je šta se uradilo npr oko Sajma ! Dozvoliti podizanje onolike zgradurine i onakav park uništiti i popločatii . Umesto da se uredio već postojeći zeleni prostor . Umesto da grad diše sve više se guši .

  • stojan

    18:30 // 22. 7. 2023.

    covece sta novac uradi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: