Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 27. 4. 2011.

| Društvo

“Investitori zaobilaze Vranje”

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti

VRANJE - Uprkos povoljnim uslovima koje grad nudi za otvaranje novih radnih mesta, čini se da Vranje zaobilaze investitori.

U rukovodstvu grada smatraju da država treba da pomogne tako što će Vranje da uvrsti u područja od posebnog interesa za Srbiju.

- Mi smo se već obraćali prošle godine vladi Srbije sa molbom da se izmeni Uredba o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija, po kojoj Vranje za svakog novozaposlenog treba da dobije državnu subvenciju od 2.000 do 5.000 evra. Lokalna samouprava traži da grad bude uvršten u područja od posebnog privrednog značaja i samim tim da bude premiran u skladu sa takvim statusom. Sve dok ne budemo izjednačeni s razvijenim opštinama po subvencijama, svaki naš pokušaj da dovedemo investiture u grad je gotovo pa nemoguć – kaže Igor Andonov, zamenik gradonačelnika Vranja.

Osim subvencija za koje se očekuje raumevanje i podrška države, grad radi na poboljšanju infrastrukture i očekuje se da će prolazak gasovboda kroz ove krajeve znatno uticati na poboljšanje poslovne klime.

- Počeli smo od nule, svesni smo da najpre treba da obezbedimo minimalne uslove, kako bi smo postal atraktivno područje za investiture. Gas, dobra infrastruktura, povoljnosti koje grad nude u smislu smanjenja komunalnih taksi i naravno veće subvencije su ono što može dugoročnije rešiti probleme velike problem nezaposlenosti. Sve su ovo detalji zbog kojih nas godinama zaobilaze investitori – smatra Andonov.

U gradu koji broji oko 90.000 stanovnika, oko 8.000 ljudi je bez posla, dok je prosečna neto zarada onih koji rade oko 25.000 dinara. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: