Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 5. 8. 2022.

| Društvo

Inženjerci Vojske Srbije čiste korito Jošaničke reke kod Blaca

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
vojska inženjerija
Inženjerijski bataljon Vojske Srbije sanira korito reke Jošanice; Foto: Lj. M.

Nakon Kuršumlije gde su čistili korito reke Kosanice, Prokuplja gde se postavlja most preko arheološkog nalazišta na brdu Hisar, inženjerijska radna grupa 310. bataljona Treće brigade Kopnene vojske započela je čišćenje i uređenje korita reke Jošanice u dužini od oko 1.000 metara, a radovi bi trebalo da se završe narednih desetak dana.

Radi se o realizaciji projekta civilno-vojne saradnje “Uređenje rečnog korita” koji sprovodi lokalna samouprava u Blacu i Vojska Srbije kroz inženjerijsku obuku svojih pripadnika i sa savremenim inženjerijskim mašinama. vojska korito čišćenje Saniranje korita reke Jošanice; Foto: Lj. M.

Korito Jošaničke reke po priči meštana nikada nije čišćeno, zbog čega je dolazilo do plavljenja kuća i objekata nakon svake jače kiše. Ovo su preventivni radovi koji obuhvataju čišćenje korita od nabujale vegetacije i naslaga zemlje, a čime je znatno smanjen kapacitet i propust vode. Kada završimo posao, povećaće se propusna moć vode i stvoriti uslovi za zaštitu od nastanka bujičnih poplava - kaže major Marijan Vasović, načelnik grupe za operativne poslove i obuku 310. Inženjerijskog bataljona.

Dodaje da se na ovaj način pored pomoći lokalnom stanovništvu, unapređuje i obučenost pripadnika ove jedinice za rukovanje inženjerijskim mašinama.

Za predsednika blačke opštine Ivana Burgića ovo je vrlo važan projekat koji će preventivno obezbediti zaštitu od plavljenja tri sela duž sliva Jošaničke reke. čišćenje reke Radovi bi trebalo da se završe za 10 dana; Foto: Lj. M.

Nama je vojska uvek pomagala u vanrednim situacijama i zajednička saradnja je od izuzetnog značaja. Ovo je prvi put da se deluje preventino i nadamo se da ćemo realizovati još ovakvih akcija kako bi doprineli boljem i bezbednijem životu žitelja sa teritorije optine Blace- rekao je Burgić.

Podseća da je tokom poplava koje su zahvatile Blace i okolinu pre dve godine potpoljeno preko 120 privatnih kuća i objekata i da je tada pričinjena velika materijalna šteta, a da je Vojska Srbije pomagala u raščišćavanju puteva i saniranju nastale štete.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ime prezime

    06:44 // 7. 8. 2022.

    Ponižavanje vojske

  • Bane

    18:51 // 5. 8. 2022.

    A Srbija-vode, šta kaže na to?

  • Pera

    17:06 // 5. 8. 2022.

    Izmišljaju sebi posao da ih ne izbrišu sistematizacijom. A to što rade, zar to nije posao Srbija-vode? Oni za to primaju redovno plate. Uzimaju ljudima posao za koji su plaćeni. Jel imaju saglasnost za rad od Srbija-vode?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: