Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 22. 3. 2024.

| Društvo

Ipak će se graditi novi most u Donjoj Vrežini - o ceni, rušenju starog i rokovima nadležni ćute

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
vrežinski most
Most zbog kojeg je bilo i protesta; foto: S. V.

U Donjoj Vrežini će definitivno biti izgrađen novi most, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nakon sastanka sa direktorom Srbijavoda. Meštani su prošle godine protestovali zbog najave rušenja starog mosta, a da li će on i biti srušen, koliko će koštati novi i kada će biti završen - ne odgovaraju iz kabineta gradonačelnice.

Stari vrežinski most zatvoren je već pet godina zbog dotrajale konstrukcije, pa će stručnjaci sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu raditi projekat za novi.

Sa novom saobraćajnicom do Brzog Broda činiće glavnu vezu sa naseljima na desnoj strani Nišave. To smo dogovorili na sastanku sa direktorom Srbijavode Goranom Puzovićem i stručnjacima sa GAF-a, čime će grad dobiti prvi novi most posle više od 20 godina - navodi Sotirovski.

sotirovski srbijavode Sastanak Sotirovski sa direktorom "Srbijavoda"; foto: Facebook / Dragana Sotirovski Zvanična stranicaNa pitanja o tome da li to znači da će stari most biti srušen, kada će početi izgradnja novog, koliko bi ona mogla da potraje i koliko će koštati - iz Srbijavoda nisu odgovorili, već su uputili na kabinet gradonačelnice Niša, odakle nema nikakvog odgovora.

Inače, prvobitni stav gradonačelnice bio je da se u Donjoj Vrežini neće graditi novi most, pa zatim da hoće, ali samo pešački ako to struka odobri.

Ona je kasnije rekla da su iz Srbijavoda odbili predlog da se rekonstruiše postojeći most i da traže da se on ipak sruši, a da Grad, ako je zainteresovan, gradi novi.

Navela je tada i da su iz Grada spremni da još jednom Srbijavodama objasne da bi bilo značajno i da bi manje koštalo da se rekonstruiše postojeći umesto da se gradi novi most, što će se, ipak, na kraju desiti.

Meštani su zbog najava da bi mogli da ostanu bez mosta protestovali i poručili da je on neophodan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban Vasilev

    21:34 // 9. 4. 2024.

    Pa i ja bi pravio most kad pravim zamak u donjoj vrežini.....

  • Naissus

    20:26 // 24. 3. 2024.

    Do 2027-e, ićićemo avionom do Jupitera, a na Marsu da skupljamo zalihe za povratni put ka Zemlji

  • Kolaricu Panicu

    15:59 // 24. 3. 2024.

    Hleba i igara. Ma bice svega do izbora, ali samo na recima, da se narod nada, zabavi i glasa za njih. Smislili i novog Trojanca, nista gori nego Nestorovic. Bice svasta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: