Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 27. 1. 2014.

| Društvo

Ipak nema dvovlašća u vrtiću u Beloj Palanci

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
bela-palanka-vrtic-*belami.rs*.jpg
Vrtić "Dragica Lalović" ipak ima samo jednu direktorku

Privredni sud u Nišu odlučio je da imenovanje v.d. direktorke i njen upis kao lice za zastupanje vrtića poništi, a kao ovlašćeno lice upisana je stara direktorka Nataša Ćirić.

resenje Rešenje Privrednog sudaOvu presudu potvrdio je i Apelacioni sud, a 24. decembra stara direktorka je i zvanično deponovala svoj potpis u Upravu za trezor. U obrazloženju presude se navodi da Ministarstvo prosvete nikada nije prihvatilo odluku Upravnog odbora o razrešenju Ćirićke, već je naložilo njegovo raspuštanje.

Direktorka kaže da je ovo potvrda da je ona jedini ovlašćeni zastupnik Predškolske ustanove “Dragica Lalović” iz Bele Palanke.

- Nema dvovlašća ja sam jedini zastupnik i u Upravi za trezor i u Privrednom sudu. Ranije su pojedinci pokušali da falsifikvanom dokumentacijom promene ovlašćeno lice, ali nakon postupka to je izbrisano kao neosnovano zato što je odrađeno na osnovu nevalidne dokumentacije - kaže direktorka.

resenje Nataša Ćirić upisana kao ovlašćeno licePrema rečima direktorke najteža je saradnja sa opštinskim rukovodstvom, koje je ranije u svom pismu upućenom ministru prosvete tvrdilo da u vrtiću postoji dvovlašče.

- Zatražili smo prijem kod predsednika Opštine, ja i dvojica predsednika sindikata, ali do njega nismo stigli, jer su nas izbacili iz zgrade Opštine - kaže direktorka.

direktorka Direktorka nema komunikaciju sa opštinskim rukovodstvom, foto: blic.rsOn dodaje da je poslednja uplata, iz opštinskog budžeta, prema vrtiću bila 19. decembra. Kaže da su zalihe hrane i lož-ulja su pri kraju, a da su zaposleni poslednju platu primili 29. novembra i to za septembar mesec.

Podsetimo, u pismu koje je rukovodstvo uputilo ministru prosvete, nisu navedene poslednje odluke Privrednog suda koje je Ćirićka naknadno dostavila novinarima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: