Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:44, 31. 7. 2023.

| Društvo

Isečeno drveće u parku Čair, Nišlije upozoravaju da nije bezbedno

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Drveće Čair
Drvo palo nakon oluja, sada je isečeno; foto: JV / N. Đ.

Kiše i olujni vetrovi koji su pogodili Srbiju, nisu zaobišli Niš i jugoistočnu Srbiju, a građani upozoravaju da je u parku Čair nekoliko stabala palo, te da su isečeni na panjeve, ali i da predstavljaju opasnost za decu koja se tu igraju. Iz JKP Mediana nisu odgovorili da li su to oni isekli, kao ni kada će biti sklonjeni iz parka.

Drveće Čair Građani upozoravaju i na bezbednost; foto: JV / N. Đ. Nišlijka Maja Višnjevac istakla je da petogodišnje dete svakoga dana vodi u čairski park, te da je nakon nevremena uočila gomilu, pravilno isečenih panjeva, za koje napominje da služi deci da se igraju, penju i odatle skaču.

Pre nekoliko dana kada smo bili u parku videla sam decu koja su našla neke polomljene grane i koristili ih kao mačeve. U istom danu vidim decu koja se penju na to stablo, a ono kako se polomilo ostali su oštri delovi. Igraju se onim panjevima, pomeraju ih, a samo jedna sekunda nepažnje je dovoljna da se neko povredi. Ako to ne sklone narednih dana, stvarno će neko dete da se povredi i ko će onda biti kriv - istakla je Maja.

Drveće Čair Deca skaču sa drveta, upozoravaju roditelji; foto: JV / N. Đ. Ova Nišlijka takođe izražava zabrinutost što više od nedelju dana na nekoliko mesta u parku Čair i dalje stoje ostaci polomljenih drveća i grana, koje niko od nadležnih nije sklonio.

Bilo je oluja i očekivala sam da ćemo u parku naići na polomljena stabla, ali kada sam videla da su isečena kao kada stignu ljudima za ogrev, iskreno me je iznenadilo. Međutim, da toliko dugo tu stoje, a da ih nadležni i dalje ne sklanjaju je ono što zabrinjava. Imamo toliko lep i veliki park o kome niko ne brine - zaključuje Maja Višnjevac.

Drveće Čair Iz JKP "Mediana" nema odgovora da li su oni isekli panjeve; foto: JV / N. Đ. Iz JKP “Mediana” nisu odgovorili na pitanja da li su oni isekli polomljeno drveće, niti koja će namena tih panjeva biti, kao ni to će i kada biti sklonjeni ostaci polomljenih drveća i grana, za koje roditelji koji šetaju sa decom u parku smatraju da više nije bezbedno. Drveće Čair Skoro nedelju dana nakon nevremena, palo drveće i dalje leži u parku; foto: JV / N. Đ.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Buki

    16:20 // 31. 7. 2023.

    Ne znam za tu gospođu koja se plaši, ali moj klinac je oduševljen i baš se lepo igra. Malo mašte , mač, koplje, panjevi, skakanje pa i ogrebotina, sve je to deo odrastanja.

  • seka

    12:50 // 31. 7. 2023.

    Vi vaspitajte decu i ona se nece penjati na panjeve i skakati sa njih...

    • Alex

      13:29 // 31. 7. 2023.

      Deca nisu kučići da ih dresiramo nego treba da imaju slobodu i da istražuju svet oko sebe. Neradnici su plaćeni našim parama da pokupe lom iz parkova i sa javnih površina. Kad mogu da jedu partijske sendviče disciplinovano mogu i da skupljaju lom od drveća.

    • Zika

      14:02 // 31. 7. 2023.

      Ta deca nisu nevaspitana, ona su hiperaktivna! Hahaha

  • GG

    12:25 // 31. 7. 2023.

    Bolje što je posečeno nego da padne nekome na glavu treba pored škole Ratko Vukićević sve poseći duple redove!

    • JUZN1

      08:21 // 2. 8. 2023.

      Ma sto si mi pametan !? Ih, pravi senvicar..
      Da uniste jednu od najlepsih ulica u gradu ? Ma da, kako da ne. More...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: