Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 13. 6. 2022.

| Društvo

Ishod sastanka prodavaca i gradonačelnice: Od noćas akcije kontrole vanpijačne prodaje u Nišu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
sastanak
Sastanak sa gradonačelnicom; foto: JV

Vanpijačnu prodaju, zbog koje su prodavci za Kvantaške pijace tri dana za redom blokirali put ka Niškoj Banji, od noćas će, kako su rekli iz Grada, proveravati komunalna inspekcija i komunalna milicija. Akcija će trajati šest meseci, a nezadovoljni prodavci se nadaju da će kontrole rešiti problem nelegalne konkurencije zbog koje su, kažu, upali u kredite.

"Svi koji su kupovali kod nas, sada idu u Ulicu Đuke Dinića" - kaže prodavac sa Kvataške pijace Srđan Marinković koji je sa drugim kolegama prošle nedelje protestovao zbog vanpijačne prodaje, a sada zahteve izložio i gradonačelnici.

Samo da rade svoj posao, da zabrane nelegalnu prodaju, ukazali smo da taj problem treba da reši komunalna milicija. Ako naši zahtevi ne budu ispunjeni, blokiraćemo opet put. Mi sada radimo u minusu, pa čak i dižemo kredite da bi ispaltili ono što smo izgubili - navodi Marinković.

Vanpijačna prodaja ne šteti samo onima koji plaćaju svoje mesto na Kvantašu, već i Javno-komunalnom preduzeću "Tržnica", pa direktor Goran Đorđević ističe da godišnje gube oko tri miliona dinara. sastanak Prodavci u kreditima; foto: JV

To je ogroman novac za "Tržnicu", a sve to, eto, ode tako - kaže Đorđević.

Odlaze i prodavci u večernjim satima godinama da prodaju robu, a od noćas će, kako kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski, i inspekcija.

Ovaj problem imamo već nekoliko godina i sporadično smo ga rešavali i nekako kada smo se svi maksimalno kroz institucije uključivali problem je bivao rešen. Međutim, sada ponovo veliki broj onih koji preprodaju svoju robu van glavne pijace i od noćas ćemo krenuti sa akcijama, tako da će akcije biti u narednih 6 meseci zajedno sa komunalnom inspekcijom Gradske opštine Crveni krst i sa komunalnom milicijom - navodi Sotirovski.

Da li su u ovom slučaju inspekcijske službe zakazale jer je problem dugogodišnji, gradonačelnica kaže da je uvek odgovor niških opština da nemaju dovoljan broj ljudi, ali i da to ne treba da im bude izgovor.

Podsetimo, poslednja blokada puta ka Niškoj Banji bila je prošlog petka.

blokada kvantaš Nova blokada; Foto: T. T.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Trafikar

    15:22 // 13. 6. 2022.

    Alo, pijačari, ja kao vlasnik trafike na pijaci imam kasu i plaćam istu tu kiriju Tržnici, pa se evo bunim protiv vas koji ste na pola metra od moje trafike i nemate troškove kao ja. Kasa, papir, knjigovođa... Uvedite kase pa se onda bunite, preprodavci jedni !!!!

  • Žvalavi pastir Šizoje

    12:35 // 13. 6. 2022.

    Кад поскупим сир и млеко ће кукате!

    • Smuk II

      13:45 // 13. 6. 2022.

      @...Šizoje : Će podrivaš "stabilne" cene i raspiruješ inflaciju ? Maximalno će iskorišćavaš ovce i "ovce" ? Gde je ljubav prema životinjama ?
      Auuuu...

    • Des - pot

      17:38 // 13. 6. 2022.

      Šizoje,Smuk II,blokišu me šta god da napišem,tako da ću u znak protesta blokirati desnu stranu moje ulice za pešake.Moraće levo ako me neko ne izlema!

  • Srba

    11:20 // 13. 6. 2022.

    Od uvek ljudi izbegavaju da placaju takse koje mogu da izbegnu. Takva situacija je unazad 10 godina.Nije ta pojava od sad zadnjih godinu ili tri.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: