Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:28, 17. 2. 2015.

| Društvo

Isključena struja zbog duga od 4.000 dinara

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-490x370-struja-iskljucenje-pressonline.jpg
Isključenja za sve koji ne plate kompletno dugovanje; Foto: pressonline

Stanarima jednoj od zgrada u Ulici Stojana Novakovića u Nišu radnici “Jugoistoka” isključili su zajedničku struju zbog, kako kažu stanari, duga od 4.000 dinara.

Struja, kojom je napajano osvetljenje u zgradi a koja je omogućavala i funkcionisanje kablovske mreže, isključena je prošlog ponedeljka.

Bez kablovske ćemo biti ni krivi ni dužni dok se to ne reši, ako se uopšte reši. Ja verujem da ćete naći veći dug kod više od polovine stanara zgrade pojedinačno, ali eto... Nekome se prohtelo - piše jedan od stanara.

Međutim, kako kažu u niškom “Jugoistoku” nije reč o tome “da li se nekom prohtelo ili ne”, već opomene pred isključenje zbog dugovanja, kažu u ovom preduzeću, moraju da se iplaćuju u celosti.

Na tom računu je bio veći dug od 4.000 dinara. Mi po nalogu “EPS Snabdevanja” isključujemo sve preko 5.000 dinara. Nije dovoljno da se plati samo ispod 5.000 dinara, mora da se, kako mi kažemo, zatvori taj nalog - pojašnjavaju u “Jugoistoku”.

U ovom preduzeću pojašnjavaju da dug po prethodnom nalogu, iz prethodnog perioda, može biti i 1.000 dinara, ali da će korisnik i tada biti isključen.

Isključenja koja smo započeli krajem januara su na osnovu oktobarskih računa. Dakle, korisnici su imali tri meseca da isplate sumu koju duguju u celosti kako ne bi ostali bez struje. Ekipe odlaze kod onih korisnika koji to nisu uradili - pojašnjavaju u “Jugoistoku”.

Podsetimo, u rigoroznu akciju isključenja “Jugoistok” je krenuo u julu prošle godine, a upozorenja pred isključenje sa produženim rokom otplate stizala su u novembru kada ih je bilo 55.000 teritoriji koju pokriva ovo preduzeće i u decembru kada ih je bilo 40.000.

Kako je ranije rečeno u ovom preduzeću, od pokretanja akcije procenat naplate zaostalih dugovanja je skočio i iznosi 102 odsto. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miodrag

    00:57 // 18. 2. 2015.

    Kad sam hteo da isključim struju u selu, da ne plaćam kad uopšte ne koristim, zavlačili su me preko 3 meseca da bi naplaćivali po skoro 500 din mesečno a ovde su superefikasni i profesionalni. Lopovi

  • Pašić

    23:25 // 17. 2. 2015.

    "Spasa nam nema, propasti ne možemo." Dok ovi nisu došli. Ljuba Slavković je sve firme doveo do stečaja, i naše i tuđe i svoju (Blok signal) sada je i na čelu GRADA? Iza Bulatovića trava ne raste! SNS

  • Durko

    20:15 // 17. 2. 2015.

    Dug stanara iz zgrade u kojoj i ja stanujem veci je od 1 000 000RSD i nema te sile da nam iskljuce struju. Dolazila ekipa elektrodistribucije sa policijom, zandarmerijom i opet nista.

    • Marko

      04:40 // 18. 2. 2015.

      Da se kladimo u 10000EUR da će da vam isključe struju?

    • gistro

      09:03 // 20. 3. 2015.

      Šta znači "nema te sile"? Da niste možda iznad zakona i države? I još se hvališ što dugujete preko milion? Čega se pametan stidi...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: