Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 6. 5. 2016.

| Društvo

Isključili im vodu bez obrazloženja

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vodomer
Voda isključena bez obrazloženja; foto: wikimedia/Arthur Murray

Iako rok od 30 dana za izmeštanje šahte i isključenje vode nije istekao, slavine stanovnika jedne zgrade u Hajduk-Veljkovoj ulici u Nišu od juče su suve. U Vodovodu kažu da će obezbediti privremeno priključenje.

Hajduk-Veljkova se rekonstruiše i u JKP “Naisus” kažu da svi građani moraju da izmeste svoje vodomere i šahte kako bi se obezbedio priključak na novu mrežu.

Međutim, stanari pomeute zgrade su se na taj dopis, koji im je kako kažu stigao 25. aprila, uz konsultaciju sa Zaštitnikom građana žalili.

Kako možemo mi sami da kopamo po trotaru? Treba brojne uprave, Pošta i Elektrodistribucija da nam daju odobrenja. Drugo, ljudi koji čitaju vodomer uvek su mogli da uđu u dvorište zgrade i bez problema da očitaju stanje, ne vidimo razloga za izmeštanje - kaže jedna stanarka.

Ona dodaje da tu njihovim probelmima nije bio kraj, već da je juče došao radnik Vodovoda i bez obrazloženja im isključio vodu.

Mi imamo 30 dana da izmestimo šaht i ne znam što su nam vodu sada isključili. U zgradi imamo četvoro male dece, njima je voda neophodna - priča ova stanarka.

U niškom JKP “Naisus” kažu da su stanari obavešteni još 6. aprila, a da im je 24. aprila stigao odgovor kojim im se žalba odbija. Stanari to negiraju i kažu da do 25. nisu znali da treba da izmeštaju šaht.

Ipak, u Vodovodu kažu da rok od 30 dana teče od 24. i da će stanari dobiti privremeni priključak.

Njima je opet stigao dopis od nadležnih službi da moraju da odrade tu pripremu za priključenje. Verovatno nisu stigli to da završe, a mi smo u međuvremenu priključili sve ostale na novu mrežu, a staru smo stavili van funkcije zbog bezbednosti korisnika. Izdaćemo privremene priključke tokom dana ili sutra, ali samo do isteka roka od 30 dana - kažu u JKP “Naisus”.

Podsetimo, rekonstrukcija Hajduk-Veljkove ulice od Učitelj Miline do Trga učitelj Tase započeta je početkom aprila, a u roku od 90 dana trebalo bi da bude obnovljeno 270 metara ulice. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr Rajko

    11:10 // 7. 5. 2016.

    Zar gradjani moraju i jedini jw nacin da se bore ovako pfeko novina i sami.do juce su obecavali kule i gradove,a danas vec iskljucuju vodu.

  • Dačke

    10:17 // 7. 5. 2016.

    Srbija je to 2016. Napredna i prepuna naprednih investicija. Kolatelarna šteta su porodice sa malom,maloletnom decom koje ne mogu da daju dovoljan broj glasova. Koga je briga što su 5 dana bez vode. Stidite se Jkp Naissa svoje bahatosti!

  • Dr.Pravdić

    06:34 // 7. 5. 2016.

    Ja godinama ukazujem da JP poput distribucije i vodovoda koriste,odnosno zloupotrebljavaju svoj monopolistički položaj i mimo zakona direktno ucenjuju potrošače tako što im uskrate uslugu, bez koje ne može da se živi,a onda vas nateraju da potpišete ugovor kojim priznajete da su oni u pravu i nastaje vaše dužničko ropstvo.Vodovod svoj nerad pokriva tako što vam odnese vaš vodomer i nikom ništa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: