Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 9. 3. 2015.

| Društvo

Isključili im vodu zbog tuđih dugovanja?

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
protest.jpg
Protestvovali zbog najave isključenja

Dvadesetak meštana Porečke i ulice Zeke Buljubaše u Leskovcu protestovalo je danas ispred svojih kuća jer punih 30 sati nisu imali vodu.

Oni su ljuti na Javno preduzeće "Vodovod“ jer su im najavili restrikcije, iako redovno plaćaju račune. 

Iz "Vodovoda“ im je, kako tvrde, zaprećeno da će im česme biti suve svakog dana u popodnevnim satima, a vikendom u potpunosti, jer njihove komšije uopšte ne plaćaju vodu. 2 Meštani sa plaćenim računima ogorčeni zbog navodnih pretnji

Dug za vodu meštana Ulice Zeke Buljubaše iznosi preko 5 miliona dinara. U Porečkoj takođe. To jesu velika dugovanja, ali ne shvatamo zašto bi restikcijama bili oštećeni i oni koji redovno izmiruju račune - kaže Svetlana Ristić.

Kako tvrde, direktor "Vodovoda“ Staniša Ristić im je poručio da tako mora biti, jer njihove komšije imaju milionska dugovanja.

Ogorčeni smo zbog takvog nastupa čelnika ovog javnog preduzeća. Tužićemo "Vodovod“ ukoliko zaista realizuje plan restrikcije - kaže Marko Đorđević.

Staniša Ristić, direktor "Vodovoda“, u telefonskom razgovoru nije potvrdio, ali ni opovrgao da je meštanima najavio restrikcije zbog "kolektivnog“ duga.

On se zatim oglasio saopštenjem za javnost u kome se kaže da je u nedelju, zbog iznenadnog kvara na gradskoj vodovodnoj mreži, došlo do prekida u snabdevanju u Porečkoj, Skopskoj i Ulici Zeke Buljubaše.

Kako je do havarije došlo iznenada, neradnog dana u toku vikenda, pristupili smo otklanjanju kvarova tek u ponedeljak u ranim jutarnjim satima. Izvinjavamo se potrošačima i obećavamo da ćemo ubuduće hitno i efikasno intervenisati u ovakvim slučajevima - navodi se u saopštenju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kvar ili restrikcija?

    14:57 // 9. 3. 2015.

    šta sebi neće sve dozvoliti zbrinuti u javnim preduzećima? Da li je moguće da vikendom nema dežurnih u leskovačkom vodovodu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: