Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:22, 21. 6. 2017.

| Društvo

Iskopana trećina Medoševačkog kolektora, radove usporavaju izvori vode

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Majstore iznenadila izvorska voda pa radovi idu sporije
Majstore iznenadila izvorska voda pa radovi idu sporije; foto: JV/J. Adamović

Radove na izgradnji Medoševačkog kolektora usporava čista, izvorska voda, koja se pojavila dok su radnici kopali rupu, ali gradonačelnik Darko Bulatović uverava da će posao biti završen u roku, odnosno do jeseni. Do tada bi trebalo da bude završen i Popovački kolektor, sa kojim će biti povezan.

Medoševački kolektor će, pojašnjava Bulatović, biti dug 1.100 m, a od aprila kada su počeli radovi do sada, urađeno je oko 400 m. Oko 26 miliona dinara iz gradskog budžeta je izdvojeno za ovaj projekat.

Rok da se posao završi je 6 meseci, dodaje gradonačelnik, a radove trenutno usporava “izvorska voda”. Gradonačelnik kaže da će sve biti gotovo do jeseni Gradonačelnik kaže da će sve biti gotovo do jeseni; foto: JV/J. Adamović

Prepreka ima u tom smislu što su im se pojavile vode, malo ih usporavaju, i to čak kažu da su izvorske vode, čista voda se pojavljuje. To im otežava posao u smislu da će raditi nešto više dana ili sati, ali sigurno će se uklopiti u rok koji su u obavezi da ispune - objašnjava Bulatović.

Na Medoševački kolektor moći će da se priključe domaćinstva u Popovcu. Plan je, kaže gradonačelnik, da se on poveže sa Popovačkim kolektorom, koji bi takođe trebalo da bude završen na jesen.

Nastavljamo da radimo i da povežemo Popovački kolektor, negde do auto-puta smo stigli, a treba ga odvesti gore do zone oko Niš-ekspresa i Čamurlije i tada ćemo prihvatiti i celu Čamurliju i zonu oko puta koji vodi prema Gornjoj Toponici, kao i zonu sever koja se nalazi oko aerodroma - dodaje gradonačelnik.

Trenutno se radi i Čairski kolektor, kaže, koji treba da “prihvati otpadne vode oko Kliničkog centra, Zetske ulice i da se ulije u Ulicu Sestre Baković”. Bulatović dodaje i da su obezbedili građevinsku dozvolu za nastavak izgradnje Južnog kolektora.

Podsetimo, popovački kolektor počeo je da se gradi krajem 2013. godine, a krajem prošle godine je počela pretposlednja faza i tada je najavljeno da će on biti završen kada i Medoševački. 


Kolektori prethode izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda

54 miliona evra iz evropskih fondova biće uloženo za izgradnju fabrike u kojoj će se prečišćavati otpadne vode, najavio je gradonačelnik i rekao da je ugovor već potpisan.

U okviru tog projekta gradiće se nove kolektorske mreže koje nedostaju, dodaje Bulatović, a one će se umrežiti i voditi do fabrike. Postojeći kolektori biće rekonstruisani, a srediće i kanalizacionu mrežu.

Podsetimo, o izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda u Nišu se priča već godinama. Dug i skup put je pređen do nedavnog potpisivanja ugovora i najave da će postrojenje početi da se gradi 2019. godine. Tome su prethodila brojna obećanja da će se to dogoditi "u narednih nekoliko godina".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Zoki

    17:29 // 21. 6. 2017.

    Pa ovo je trebao da zavrsi Ljubo Slavkovic jos 2015 godine, napredno.

  • todor

    16:10 // 21. 6. 2017.

    kad je pre 120 godina bušen tunel Simplon dužine oko 20 km. bilo je vode oko 50 000 lit/min. a nama smeta kladanac , da uznemo lejku da ga ispraznimo ...

  • Овца за шишање

    15:53 // 21. 6. 2017.

    Поменутим крајевима потребнији су лектори од колектора!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: