Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:04, 3. 7. 2020.

| Društvo

Ispucao nov asfalt u Pribojskoj, rupa i na kružnom toku kod Jagodin male

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
pribojska asfalt
Puko asfalt u Pribojskoj; foto: Čitalac

Nisu prošla ni 2 puna meseca od kada su asfaltirani trotoar u Pribojskoj ulici u Nišu i izgrađen novi kružni tok kod Jagodin male, a asfalt je već popustio. U naselju Branko Bjegović je ispucao na više mesta, a na kružnom toku se kod slivnika pojavila rupa. U Direkciji za izgradnju kažu za sve je kriva voda.

pribojska 2 foto citalac U Direkciji kažu mora da se gradi potporni zid; foto: ČitalacMeštani Bjegovića u severnom delu grada, gde je Pribojska žila kucavica, kažu da se asfalt maltene nije ni ohladio, a već je ispucao.

Nije prošlo 2 meseca od asfaltiranja - pričaju meštani.

Na kružnom toku u jednom od najprometnijih delova Niša, kod Jagodin male, pojavila se rupa. I ovaj kružni tok je skoro izgrađen i tek odnedavno je moguće kretanje vozila svim ulicama koje izlaze iz prstena.

Skoro završen kružni tok kod Jagodin male, već pukao asfalt gde se vidi da nema ni centimetar debljine. Isto kao sa Kovanlučkom ulicom - pišu građani.

kruzni jagodin mala Čitalac kaže tanak asfalt, a u Direkciji da je kriva voda; foto: ČitalacBaš kako i kažu čitaoci, slična situacija je nedavno bila i u Kovanlučkoj ulici. Kiša koja je padala pre desetak dana bukvalno je sprala asfalt u pojedinim delovima ulice.

U Direkciji za izgradnju grada kažu da je i sada problem voda.

U Pribojskoj ulici je zemljište ispod trotoara odnela voda (i sami znate kolika količina vode je pala u prethodnim danima), pa je dat hitan nalog da se radi potporni zid u skladu sa novonastalom situacijom. Rupa koja se pojavila u kružnom toku kod Jagodin male je pored slivnika, kao što se i vidi na slici. Ponovo je u pitanju abnormalna količina vode koju nije mogao da prihvati slivnik - kažu u Direkciji.

Dodaju da je dat hitan nalog za saniranje i rupe na kružnom toku i da se već u toku dana očekuje početak radova. Sumnja se, kako kažu, da je u pitanju slivnička veza, a naglašavaju da je adekvatna debljina asfalta koji je postavljen.

rupa foto citalac Rupa na asfaltu na kružnom toku; foto: ČitalacDebljina asfalta je adekvatna u potpunosti s obzirom da se radi o trotoaru a ne o kolovozu. Ulica je uradjena u skladu sa svim tehničkim uslovima i pravilima izgradnje u niskogradnji. Takođe su prilikom izvođenja radova izvršena sva potrebna ispitivanja propisana Zakonom o planiranju i izgradnji - poručuju iz Direkcije.

Podsetimo, putari su poslednjih godinu i po dana, a posebno u nedeljama pre izbora koji su bili 21. juna, asfaltirali, rekonstruisali ili izgradili veći broj ulica u gradu. Gradske vlasti su predstavljale Niš kao veliko gradilište uz sintagmu gradonačelnika Darka Bulatovića - “nema stajanja”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    20:06 // 5. 7. 2020.

    U 21. veku već su uveliko poznata sva pravila gradnje. Zna se šta su polazni podaci za projektovanje tako da treba pitati glavnog projektanta u čemu je problem ukoliko su izvođači odradili sve po propisu. Uvek postoji krivac, a to ne mogu biti padavine, one su očekivane i projektom uzete u obzir.

  • Nislija

    12:15 // 4. 7. 2020.

    Kakav diletantski odgovor!?! Poštovane kolege iz Direkcije, kada slivnik ne može da primi atmosferske padavine dolazi do stvaranja bara. (posebno je pitanje zašto ne može) Mi ovde imamo rupu na kolovozu. To znači da ispod asfalta ne postoji tucanik, koga je verovatno isprala voda, i prvo vozilo koje pređe preko dovodi do ovoga što imamo. Ne može razlog da bude voda, već samo fušerajsko izvođenje.

  • Dakkk

    01:13 // 4. 7. 2020.

    U Pribojskoj je ovaj trotoar uradjen preko zemlje koju su nasipali na klizistu i zatim je zaasvaltirali,nije ni cudo sto je proklizio asfalt

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: