Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:24, 18. 6. 2018.

| Društvo

Ista dokumentacija po drugi put zaustavila radove na Bulevaru cara Konstantina

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
put niska banja
Opet se stalo sa radovima; foto: M. J.

Kao pre pola godine, znakovi za radove na putu su tu, ali nema ni radnika ni mašina na Bulevaru cara Konstantina kod niškog naselja Brzi Brod. Uređenje puta, koje je otpočelo još oktobra 2017. godine, zastalo je jer ponovo fali projektno-tehnička dokumentacija, makar tako kažu u Putevima Srbije. Ipak, većnik Miloš Milošević tvrdi da je sva dokumentacija poslata, te da Grad Niš nikome ne duguje nijedan papir.

Reč je o radovima na održavanju kolovoza, trotoara, servisne saobraćajnice, biciklističke staze i razdelnih ostrva Bulevara.

Prvi put kada su radovi zastali u Putevima Srbije su rekli da je “neophodno da se urade podzemne instalacije, kolektor za kišnu kanalizaciju - odvođenje površinskih voda”, a da za tu dokumentaciju čekaju na Grad Niš. I ovog puta istu dokumentaciju navode kao problem.

Nakon uvođenja Izvođača radova u posao, utvrđeno je da je neophodno uraditi i atmosfersku kanalizaciju na delu puta od Suvodolskog potoka do Kutinske reke i za te radove je bilo potrebno uraditi projektno-tehničku dokumentaciju. Radovi su u zastoju zato što izvođač radova nije dobio kompletnu projektnu dokumentaciju - rekli su u ovom javnom preduzeću.

Ne zna se kada će radovi, čiji je završetak najavljen za avgust ove godine, biti nastavljeni.

Napominjemo da su predstavnik JP Putevi Srbije kao investitora (finansijera radova) i naš stručni nadzor koji kontroliše izvođenje radova i sve troškove, neprestano na terenu, gradilištu, i očekuju postizanje rešenja sa lokalnom samoupravom - kažu u Putevima Srbije.

Međutim, gradski većnik zadužen za planiranje, izgradnju, urbanizam i energetiku Miloš Milošević tvrdi da je sva dokumentacija uredno pribavljena i dostavljena nadležnima.

Radovi na toj deonici imaju građevinsku dozvolu, što znači da je sva dokumentacija pribavljena i uredno dostavljena svakome kome je šta trebalo. Ne bi mogla da se izda građevinska dozvola da je nešto falilo. Grad Niš ne duguje nijedan papir Putevima Srbije, Ministarstvu ili kome god - rekao je Milošević.

Razlika u odnosu na prvi zastoj je što je tada cela traka puta bila zatvorena za saobraćaj, a sada su samo znakovi po ivicama puta, dok su trotoari raskopani.

Podsetimo, radovi su počeli oktobra prošle godine, ali su ubrzo mašine i radnici prestali da se pojavljuju. Sredinom decembra ponovo su krenulo sa radom, pošto je vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak rekao da je problem bio projekat, koji nije bio baš na vreme završen. Rok za završetak radova, kako je rekla ministarka Zorana Mihajlović, pomeren je za avgust, jer je u planu i izgradnja kružnog toka zbog fabrike Cumtobel.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    19:55 // 20. 6. 2018.

    Ljudi u svetu za sest meseci dignu sest zgrada sa sezdeset spratova. Kod nas ne moze izgradnja najprometnijeg bulevara da makne ni za pedalj za isti vremenski period

  • Ex faca

    22:18 // 18. 6. 2018.

    A što se putevi srbije tangiraju za propratnu dokumentaciju. Jel imate papir da asfaltirate? Veži konja gde gazda kaže, makar crko. Ako su zabrljali sutra će da se ponovo radi, ponovo da se plati i da se neko zamisli o rashodu. Pa ko je zabrljao, mrš kući nećeš ti meni više da radiš...

  • Bruno

    16:18 // 18. 6. 2018.

    Bivši lopovi rekonstruisane bulevar očas posla od Pevca do Brzog Broda, a ove poštenjačine nisu sposobni da za 6 godina urade ni 400-500 metara tog istog bulevara. Svo njihovo znanje i sposobnost svodi se na ulizištvo vođi sekte.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: