Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 22. 5. 2013.

| Društvo

Ista teretana svečano otvorena dva puta

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
Teretana-otvaranje.jpg
Svečano otvaranje teretane, 21. maj 2012.

Teretana u Domu učenika srednjih škola u Nišu juče je svečano otvorena po drugi put, ali sada u prisustvu Državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta Nenada Borovčanina.

Istu teretanu u objektu „Dimitrije Tucović“ kod Gimnazije „Svetozar Marković“, u novembru 2011. godine na 85. rođendan Doma svečano je otvorio tadašnji predsednik Opštine Palilula i visoki funkcioner SPS, Igor Novaković. On jučerašnjem otvaranju nije prisustvovao.

Direktorka Doma Marija Ranđelović objašnjava da je ista teretana otvarana dva puta jer je toliko puta modernizovana, kao i da su takve svečanosti način da se učenicima koji žive u domu promoviše sport i zdrav stil života.

- Teretani su dodate 4 nove sprave za borilačke veštine među kojima je i boks, tako da smo našim učenicima doveli bivšeg evropskog prvaka u boksu kako bismo kod njih razvili interesovanje da u teretani provedu slobodno vreme – kaže direktorka Doma.

Ona dodaje da ovakve promocije idu u prilog „cilju da svi doprinesu efikasnijoj upotrebi svih javnih obrazovnih izvora i resursa.“

- Teretanu mogu da otvorim beskrajno mnogo puta ako je toliko puta modernizujem, jer to je način da zainteresujemo naše đake da je koriste. Zato imamo i sekciju za pilates, a uveli smo i šah i streljaštvo u kojma su naši učenici već postigli visoke rezultate – kaže Ranđelović.

I Igor Novaković koji je otvarao teretanu prvi put, i Nenad Borovčanin koji je to učinio juče, kao i direktorka Marija Ranđelović članovi su Socijalističke partije Srbije. 

Dve teretane u Domu postoje već više od 5 godina, jedna u objektu „Dimitrije Tucović“, druga u objektu „Stevan Sinđelić“ u Ulici Kosovke devojke. Direktorka kaže da se razmatra predlog da obe budu date na besplatno korišćenje građanima tokom letnjeg raspusta, kada se učenici vraćaju kućama, .

U Domu učenika živi 350 srednjoškolaca iz 40 opština čija je prosečna ocena u školi 4,7. Na Domijadi u Nišu, ovaj dom proglašen je za apsolutnog prvaka i poneo zvanje najboljeg u Srbiji.

Njegovi učenici republički su prvaci u malom fudbalu i šahu, a drugi su u streljaštvu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jana

    04:01 // 25. 5. 2013.

    ova je prešla i onog sto seče vrpcu na most od 7m u selu.shodno prethodnim komentarima izgleda da će otvaranja biti 2 puta nedeljno.prosto neverovatno na sta je sve spremna zarad popularnosti i novca.

  • milica

    16:26 // 24. 5. 2013.

    Stiže leto, pa se nešto mislim...Kotlarnica u Domu učenika, odavno nije svečano otvarana. To je prilika, da SPS svojim prisustvom, uveliča otvaranje i podrži svoju Mariju-istaknutu članicu .

  • tmurno

    22:24 // 23. 5. 2013.

    sledeci put presecite crvenu vrcu u kuhinji kad uvedete novo jelo u jelovnik!

    • ana

      19:11 // 24. 5. 2013.

      Tek će biti "tmurno". Ovih dana se Marija Ranđelović sprema po treć put da pusti LIFT u rad u objektu doma Dimitrije Tucović jer od kada je završen pre dve godine otvara ga ali on nikako da se pokrene

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: