Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:59, 15. 3. 2021.

Istekao rok koji su borci dali vlasti, razmatraju sledeće poteze

Dejan Milosevic Gvozdeni puk Dejan Milošević kaže da će tražite Vučećevu ostavku ukoliko ih ne primi na sastanak i ako se problem ne reši; foto: JV/M. Z.

Kako bi konačno rešili problem ratnih dnevnica, učesnici rata 1999. godine tražili su da ih predsednik Vučić i premijerka prime na razgovor do 15. marta. Međutim dobili su odgovor da će ih umesto njih primiti druga delegacija, sa ministarkom za boračka pitanja, na šta predsednik kuršumlijskog udruženja “Gvozdeni puk” Dejan Milošević kaže da ne pristaju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Des - pot

    09:38 // 15. 3. 2021.

    Svaka čast svakom od mobilisanih ljudi,ali je nepravda da su pare dobili neki koji nisu omirisali barut,ali ne i oni koji su bili u samom grotlu rata.

    • Ahm

      10:21 // 15. 3. 2021.

      Pravda za baba Julina,on nije mogao zbog dioptrije i ravnih tabana.

  • Топлица

    09:47 // 15. 3. 2021.

    Молим Вас, да ли је Милошевић примио дневнице у ратној јединици?
    Да ли је примио новчану помоћ намењену грађанима неразвијеном региону са приоритетом на грађане учеснике рата (што није ратна дневница)?
    Да ли зна ко подноси тужбе за дискриминацију и да ли га је адвокат обавестио ко ће и како бити исплаћен по утврђивању дискриминисаности?
    Дајмо праве одговоре, а не замену теза и дезинформисање

  • Слава Великом Вођи

    10:20 // 15. 3. 2021.

    Добро,неки траже своје дневнице,а неки су добили стан од 117м2 у априлу 1999.Без дана радног стажа,у време кад се губила имовина и глава.

  • Alex

    10:35 // 15. 3. 2021.

    Kakvi pregovori više, nema više tu ništa razgovarati. Potrebna je ,nažalost, akcija. Kako ste se borili onomad na KiM , tako treba i sa političarima. Onda će vas razumeti.

    • Torpedo

      20:24 // 15. 3. 2021.

      Potpuno si u pravu ! Nazalost, neki od vodja protesta ,gledaju da sebi obezbede benefit, a drugi kroz clanstvo u sns-u, hoce da rese svoj status !

  • Siky67

    11:57 // 15. 3. 2021.

    Od 24.03.-30.03.1999.godine, bili mo stacionirani u Malči a od 31.03-12.06. u više mesta na Kim. U tom periodu tri puta smo primili dnevnice. Posle toga još dva puta, jednom sutradan po povratku kada smo razduživali naoružanje i poslednji put mesec dana kasnije kada smo razduživali opremu. Niko nam ništa nije ostao dužan.

    • slavko

      14:03 // 15. 3. 2021.

      Ne bih se slozio,ja ni ovde nisam primio zadnje 3 dnevnice,jer sam zaboga primao platu,a bio sam na KiM.Ima da plate i to sa kamatom,zlotvori!

    • Bane Domac

      21:07 // 15. 3. 2021.

      Radi se o iznosu dnevnica druže.Dobio si dnevnice za osam sati,a bio si angažovan 24 sati non stop.Kako god,živimo mi i bez tih para.

  • Rokl

    18:39 // 20. 3. 2021.

    Dejan Milošević je pre 15 godina osetio 15 minuta slave i sada sa Bradićem izgigrava revolucionara i borca za sirotinju...On zna odlično da je učesnicima u ratu plaćeno sve...do poslednje pare a da su dvoje sudija u kuršumliji, inače obojica sa Kosova, zloupotrebljavajući procesna ovlašćenja, pokrali su državnu kasu...i to je sve...država je tada kilavo reagovala...

  • joca

    12:15 // 23. 4. 2021.

    Ono što je jedino ispravno je da je po naređenju generala Ojdanića ministra odbrane 99 ratne dnevnice trebalo da budu isplaćene za 24h angažovanja u ratu 1999. Isplaćene su tačno je za 8h angažovanja. Znači da bi se rešio problem treba videti kolike su danas dnevnice za učešće u ratu i 2/3 dnevnice x broj dana, uvećan za 22 godine kamate i isplatiti borcima. Znači toliko jednostavno i prosto.

    • roki

      15:17 // 29. 4. 2021.

      nije tako...nisu isplaćivane nikakve ‚‚dnevnice‚‚...dnevnice se isplaćuju za službeni put...izplaćivane su naknade u visini denvnica a to baš nije isto...trezor je insistirao da u naslovu odluke postoji termin dnevnica samo iz jednog razloga...samo se za dnevnice mogao podići gotov novac iz trezora i to je sve...a isplaćivane su naknade u visini dnevnica...

  • žika

    12:21 // 23. 4. 2021.

    Znači ne mogu da verujem da ovi borci 22 godine pregovaraju i još se nadaju nečemu od države. Pa da žele to se reši za 2 dana, kao sa taxistima po 8000eura ničim izazvani. štednjom u švajcarcima, itd. Jedino rešenje je stranka veterana rata 300.000-400.000 učesnika x3 članova porodice+prijatelji , izlazak na izbore sledeće godine dobijanja oko 1.5 miliona glasova , skupština i neka donose zakone.

  • Sasa

    02:44 // 13. 1. 2022.

    Stvarno nije u redu za dnevnice koje su nam dozvoljene i ja po ko zna koji put predajem papire.placam takse,otvaram račun.dnevnice neko kaze nisu priznate u ratu pa kako su onda neki dobili za vreme Tadica a i ja lično sam primio dve rate tada dnevnica ostalo je još dosta ja nepotrazujem vise od onog sto mi pripada nije ni drzava stabilna i toliko bogata pa da trazimo i kamate ne samo kol.pripada

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: