Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 17. 6. 2021.

| Društvo

Istekao rok za rekonstrukciju dva javna toaleta u Nišu, a ne zna se ni ko će početi da ih radi

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
196363225_254131113176135_5050136316301498474_n
Rekonstrukcija tek kada Trg bude gotov; foto: JV

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uređenje javnih toaleta, koji je trebalo da budu završeni još aprila, najavila je nakon završetka radova na Trgu. Iako je istekao najavljeni rok za rekonstrukciju toaleta ispod Tvrđavskog mosta i u parku Čair, firma Gramont inženjering, koja je na tenderu izabrana za izvođača radova, nije ni uvedena u posao. Međutim, zvaničnih informacija o raskidu ugovora nema.

Još prvog februara je, prema odluci o dodeli ugovora, objavljeno da će firma Gramont inženjering raditi rekonstrukciju dva javna toaleta za 6 miiliona dinara. Tada je član Veća Miroslav Đokić istakao da bi radovi trebalo da počnu do 8. februara. 201894829_183165060301239_7356043765827648428_n (1) Javni toalet na Čairu; foto: JV

Međutim, mašine firme koja je dobila posao na tenderu nisu ni na vidiku, a i najavljeni rok da će sve biti gotovo aprila davno je istekao.

Nišlije će još čekati da dobiju bolje opremljene javne toalete koji su već godinama u lošem stanju, jer kako je navela Sotirovski - još nikoga nisu uveli u posao. Početak radova sada najavljuje nakon što završe rekonstrukciju centralnog trga.

Kada se završi Trg, kada se završi most, krenućemo i sa rekonstrukcijom javnih toaleta. Ovaj, mi smo za sada... još uvek nismo uveli nikoga u posao, s obzirom na to dok se ne završi površina teško da može da se ide, znači da se ti neki dodatni elementi uključuju - ističe Sotirovski.

Da nisu uvedeni u posao navodi i vlasnik firme Gramont inženjering.

Mi nismo uvedeni u posao i pošto je prošao rok nećemo ni da budemo uvedeni, najverovatnije.

Je l’ zvanično raskinut ugovor sa Vama, koji je razlog?

To ćete pitati gradsku vlast.

Znači vi nećete da radite rekonstrukciju?

Da, mi nećemo da radimo.

Novinari Južnih vesti su pitali gradonačelnicu i njen Kabinet da li je ugovor sa firmom raskinut i ko će preuzeti rekonstrukciju, ali odgovora nema.


Nadležni najavljuju rekonstrukciju još više toaleta

Po odluci od pre četiri meseca rok za rekonstrukciju toaleta bi mogao da bude produžen u slučaju elementarnih i vremenskih nepogoda i "više sile", a u šta od toga spada kraj radova na Trgu nije poznato.

199649485_973584010057084_2749016763047892731_n Sadašnji izgled toaleta ispod Tvrđavskog mosta; foto: JV Iako ni ovi nisu završeni, sada nije reč samo o toaletima kod Tvrđavskog mosta i na Čairu, već nadležni najavljuju rekonstrukciju više toaleta u Nišu.

Znači, biće rekonstrukcija više toaleta, jer Niš zaslužuje javne toalete uređene, pre svega zbog naših ljudi, ali i zbog turista koji dolaze. Između ostalog, nakon završetka ovog dela prostora koji se sada radi, počeće se sa rekonstrukcijom toaleta - navodi Sotirovski.

Dodaje da će radnici najpre raditi toalet ispod mosta, pošto je u samom centru grada, a onda će, kako je navela, radove širiti. Radi se jedno po jedno, pa naglašava da ne treba najavljivati da će nešto biti prekinuto.

Podsetimo, javni toaleti u centru Niša i u parku Čair godinama su u jako lošem stanju, pa građani često pišu kako tokom godine više ne rade nego što građani mogu da ih koriste.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Срба

    03:02 // 18. 6. 2021.

    Уффффф........ СР@#%Е !

  • Markoni

    20:48 // 17. 6. 2021.

    Pokazuju svakog dana svoju sposobnost i napredak na svim poljima u gradu..
    Wc, pokretne stepenice u podzemnom, most, trg, fontana..
    Ucice u istoriju kao najsposobnija i najnaprednija vlast u novijoj istoriji sa predispozicijom - ekonomski tigar evrope..

  • haha

    19:29 // 17. 6. 2021.

    dodacu da ne mora vucic da vam prodje da bi reko pa jel ste vi ljudi normalni koja budala je ovde postavila javni wc.. u samom zidu.. na centar centra keja i grada da smrdi.. zabetoniraj stavi neke montazne -koji ce lakse da se odrzavaju i teraj

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: