Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 1. 9. 2022.

| Društvo

Isti ljudi na čelu pet niških ustanova kulture, promena u Simfonijskom

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
sim
Predloženi novi-stari direktori; foto: T. Tasić

Umesto Svetozara Vezenkovića, predlog Odbora za imenovanje je da u naredne četiri godine Niški simfonijski orkestar vodi Tatjana Veličković Minčić. Na sednici su imenovani i novi-stari direktori još pet ustanova kulture u Nišu, a sve odluke treba da potvrde odbornici lokalnog parlamenta.

Na 17. sednici Odbora za imenovanje glavna tačka dnevnog reda je bila imenovanje direktora ustanova kulture u Nišu. Do promene će jedino doći u Niškom simfonijskom orkestru, gde je za rukovodioca ove ustanove jednoglasno predložena članica orkestra Tatjana Veličković Minčić.

Ona je i ranije vodila ovu ustanovu, a za nju se vezuje i to da je 2011. godine kao član Saveta niških gradskih manifestacija imala poseban plaćeni ugovor za svoj rad, iako je trebalo da taj posao bude volonterski. Takođe, bila je i akter priče o postavljanju umetničkog direktora Simfonijskog suprotno zakonu.

Kako je rekao predsednik Odbora Ivan Jovanović, pored nje, na konkurs su se prijavila još trojica kandidata - Bojan Stamenković, Aleksandar Milenković i aktuelni direktor Svetozar Vezenković.

Predlog je i da na čelu Galerije savremene likovne umetnosti u naredne četiri godine ostane diplomirana istoričarka Emilija Ćoćić Bilić, kao i da Narodno pozorište i dalje vodi aktuelni direktor Spasoje Ž. Milovanović.

Na konkurs za Narodni muzej se, kako su naveli, prijavila samo dosadašnja v.d. direktorka Vesna Crnoglavac, pa je ona predložena i za direktora te ustanove. Takođe, predlog je i da aktuelna direktorka Pozorišta lutaka Milica Radulović ostane na toj funkciji i naredne četiri godine. simfonn Sednica Odbora za imenovanje; foto: T. Tasić

Na čelu Niškog kulturnog centra ostaje Srđan Savić, a članovi Odbora su se tokom glasanja dotakli i kritika glumaca na organizaciju Filmskih susreta.

Svi znate Srđana, on ima bogato iskustvo i velike uspehe u radu u kulturi, organizovao je puno manifestacija. Imam potrebu ono što je bilo sada na zadnjim Filmskim te neke kritike glumaca, da sam ja potpuno siguran, pričao sam sa Srđanom, da su to bile izazvane nekim ličnim konfliktima. Do te, da ne kažem, banalnosti da lli su im platili piće kad su otišli ili nisu, i onda su oni reagovali na jedan takav način. Žao mi je što se to desilo baš sada i baš u toku konkursa, ali potpuna podrška Srđanu - rekao je jedan od članova Odbora.

Na sednici je imenovan i član Upravnog odbora ustanove dečije odmaralište "Divljana" Dragoslav Ristić, kao i članovi Školskog odbora Muzičke škole Niš Aleksandar Arić i Osnovne škole "Vojislav Ilić - Mlađi" Hum Radmila Marković.

Predlog novih direktora i članova odbora treba da odobre i odbornici Skupštine grada Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tatjana???

    18:39 // 2. 9. 2022.

    Bravo za DS kako su oni dobro plasirali svoje kadrove

  • Kiko

    11:16 // 2. 9. 2022.

    Napokon da sklone Svetozara, do juce delio letke u SNS-u a danas postao direktor, bruka i sramota.

    • Ms99

      15:52 // 2. 9. 2022.

      Sad ce ga zaposli Milena na Fakultet umetnosti.

  • KULTURNI CENTAR !

    10:29 // 2. 9. 2022.

    Srđan Savić imenovan ponovo za direktora Niškog kulturnog centra. Dobro, ali od direktora, i svakog zaposlenog u KULTURNOM centru, bilo kog grada u svetu, se očekuje da odgovori na dobiveno pismo ili predlog, molbu, inicijativu, itd, koja je Niškom KULTURNOM CENTRU, predata. Taj bon ton bi svako treba da zna, ali to mora posebno da bude osnova poslovne etike KULTURNOG CENTRA.

    • Alex

      14:16 // 2. 9. 2022.

      Ako je pismo napisano kao i ovaj komentar razumljivo je zašto nije upućen odgovor. Da je odgovor napisan kulturno i po pravilima pravopisa bojom se da pošiljalac ne bi razumeo šta je napisano

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: