Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 14. 11. 2019.

| Društvo

Istočni krak Koridora 10 otvoren, a građani i dalje plaćaju radove na njemu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
tunel, koridor 10, foto jv sm
Sređivanje kosina i opremanje tunela i dalje plaćaju građani; foto: JV / S. M.

Iako je za saobraćaj otvoren pre samo 5 dana, istočni krak Koridora 10 i dalje će koštati građane Srbije. Rešenjem Vlade od 7. novembra, 2 dana pred otvaranje auto-puta od Niša do bugarske granice iz budžetske rezerve Koridorima Srbije se odobravaju, kako je obrazloženo, "nedostajuća sredstva" u iznosu od čak 500 miliona dinara.

Potpis Ivice Dačića, potpredsednika Vlade, nalazi se na rešenju kojim se za poslednja 2 meseca po treći put Koridorima Srbije opredeljuju dodatna sredstva za istočni krak auto-puta ka Bugarskoj, a ovog puta ona će biti iskorišćena za plaćanje radova na deonici od Bancareva do Crvene reke.

Sredstva rezerve odobravaju se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u ukupnom iznosu od 500.000.000 dinara radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za Koridori Srbije d.o.o. Beograd, kako bi se omogućilo puštanje istočnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju - stoji u odluci Vlade.

Ipak, iako je auto-put ka Bugarskoj u celoj dužini od Niša pušten u saobraćaj, građani i dalje plaćaju dodatne radove.

Jedan deo novca iskoristiće se za plaćanje radova na izgradnju galerije na jednoj od kosina, a dodatni novac potreban je i za tunel "Bancarevo", za šta je već izdvojeno 300 miliona dinara, pre manje od mesec dana.

Novac će biti potrošen za plaćanje radova na kosini kod deonice Bancarevo - Crvena Reka i za elektro-mašinsko opremanje tunela “Bancarevo”, koji su izvedeni u oktobru ove godine - rekli su u Koridorima Srbije.

Za ovu deonicu, ali i stabilizaciju kosina u Grdeličkoj klisuri, Vlada je pre samo 2 meseca već odobrila 2 milijarde dinara.

Tada je rečeno da je za završetak radova na istočnom kraku Koridora 10 izdvojeno više od 1,4 milijardi dinara, a iz Koridora su saopštili i da će se radovi na trajnoj stabilizaciji 2 kosine na istočnom kraku odvijati i tokom naredne godine.

Podsetimo, nakon brojnih kašnjenja i probijanja rokova, konačno je pušten u saobraćaj istočni krak Koridora 10 ka Bugarskoj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    19:37 // 15. 11. 2019.

    Jos jedan objekat pusten bez dobijene upotrebne dozvolecim se jos radi.Jos jedan nedovrsen objekat,Vazno da on bese tu.Ali dokle ce nedovrseni objekti dobijati upotrebnu dozvolu?Pored kapitalnih objekata koliko zgrada se useli bez upotrebne dozvole a da nema resne komunalne,energetske i infrastrukturne dozvole. Valjda upotrebna dozvola podrazumeva potpuno zavrsen objekat a samim tim i bezbedan.

  • Овца за шишање

    12:12 // 14. 11. 2019.

    Мора да се помери шест-седам брда због клизишта...

  • ja

    11:54 // 14. 11. 2019.

    Cirkus. Napre Dnooo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: