Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:01, 2. 7. 2019.

| Društvo

Istraživački kamp u selu kod Babušnice okupio đake iz Srbije, Bugarske i Makedonije

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Celodnevne aktivnosti za učesnike kampa
Celodnevne aktivnosti za učesnike kampa; foto: Milan Stanković

Šetnje i istraživanje u prirodi, predavanja na temu morfologije i paleontologije, učenje o gljivama i leptirima, kao i radionice spremanja hrane, samo su neke od aktivnosti koje su iskusili učenici iz Srbije, Bugarske i Severne Makedonije, njih oko 40 na Dečijem obrazovno-istraživačkom kampu u selu Strelac kod Babušnice.

Kamp je održan po 4. put od 21. do 27. juna u Osnovnoj školi "Dobrinka Bogdanović", a ove godine je po prvi put ugostio i đake iz inostranstva, te su sa svojim mentorima u Strelcu boravila deca iz Kumanova u Severnoj Makedoniji i iz Pernika u Bugarskoj. Spavanje u Domu učenika ili u šatorima Spavanje u Domu učenika ili u šatorima; foto: Milan Stanković

Rukovodilac kampa Milan Stanković kaže da su utisci sjajni nakon njegovog završetka, a posebno je zadovoljan aktivnošću dece.

Program je bio dosta bogat i raznolik po danima. Deca su prezadovoljna napustila selo. Imali smo evaluaciju poslednjeg dana i njihove reakcije pokazuju da su im se sviđale aktivnosti, a imali su i neke ideje za narednu godinu - kaže Stanković.

Predavanja i radionice su držali kustosi Prirodnjačkog muzeja iz Beograda, astronomi, hemičari, fizičari, poznavaoci gliva i leptira, a deci je posebno bila zanimljivo i predavanje o različitim dijalektima i sličnostima jezika. Šetnje i istraživanje okoline kmapa Šetnje i istraživanje okoline kmapa; foto: Milan Stanković

Gosće iz Makedonije i Bugarske su takođe držala predavanja. Sa njima smo dogovorili saradnju oko nekih projekata prekogranične saradnje - kaže Stanković.

Na kampu je ukupno učestvovalo 20 stručnjaka i volontera, 10 mentora sa svojim učenicima od 3. do 6. razreda, koji su, pored susednih zemalja, došli iz Niša, Leskovca, Ćuprije, Sopota, Kosovske Kamenice i Babušnice.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • s

    11:22 // 3. 7. 2019.

    Da 62% građana niša nema kanalizacuju Niš bi se davio u otrovnim isparenjima i okolo bi išlu ljudi sa zaraznim boleštinama, što nije slučaj.Glupost.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: