Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:09, 11. 4. 2019.

| Društvo

Istraživački tekst novinara "Južnih vesti" među 4 najbolja u Srbiji

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
stefi
Oštro pero istraživačkog novinarstva; Foto: JV

Novinar "Južnih vesti" Stefan Marković u najužem je izboru za nagradu za istraživačko novinarstvo koju dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije. Markovićev tekst o spornom poslovanju firme koja je sanirala udarne rupe u Nišu jedan je od 4 najboljih u konkurenciji onlajn medija.

Tradicionalnu i prestižnu nagradu NUNS će dodeliti 7. maja, a žiri je Markovićevu priču o blokadi firme M univerzal koja je krpila rupe po Nišu, a ugovore sa Gradom založila kod privatnika, uvrstio u najuži izbor za ovo priznanje.

Južne vesti jedini su onlajn medij sa lokala čiji je tekst u igri za nagradu, a konkurenti Markoviću su - Jelena Radivojević iz KRIK za tekst ”Ministar Popović imun na istragu u slučaju Minel”, Ana Ćurić iz BIRN za serijal tekstova “Funkcioneri SNS – nezakoniti profesori” i Jelena Veljković, takođe iz BIRN, za 5 tekstova o nelegalnoj gradnji objekta na planini Golija.

Žiri koji odlučuje čine Irena Stević iz Insajdera, novinar i urednik BIRN Milorad Ivanović, novinar Dinko Gruhonjić i Vuk Cvijić iz nedeljnika NIN.

Podsetimo, novinari Južnih vesti bili su u užem izboru i pre 2 godine za tekstove o štelovanim tenderima za funkcionerske škode, a Predrag Blagojević nagradu je dobio 2010. za tekst o mahinacijama na niškom aerodromu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milica

    00:50 // 12. 4. 2019.

    Trenutno jedine novine u Srbiji koje redovno citam. Samo nastavite tako. Svaka cast!

  • Stavra

    20:31 // 11. 4. 2019.

    Šta Niš predstavlja za istražiteljsko novinarstvo? Kao retko koji grad u Srbiji je "majka Jana", "plodan teren" za novinare istražitelje. Jeste deprimirajuće, ali je tako.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: