Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 17. 12. 2010.

| Društvo

Italijani grade akva park u Nišu

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Firma "Italnis grup" gradiće akva park na Loznom kalemu pošto je na licitaciji kupila tu lokaciju od Grada.

Na placu sa desne strane ulaza u Nišu Banju, ukupne površine od 15 hekta, gradiće se akvapark na 5,5 hektara dok će na ostatku zemljišta biti izgrađena dva luksuzna hotela, sportski tereni i drugi objekti sportsko-poslovnog centra.

Galeriju fotografija i video snimak projekta budućeg Akva parka možete pogledati u zasebnom tekstu - ovde.

Bojan Stanisavljević iz “Naisus kompanija” i Đorđo Zanmarki, predstavnik grupe vlasnika kapitala pod nazivom “Stefanija” kažu da će u izgradnju centra biti uloženo oko 100 miliona evra a da će na kompleksu biti zaposleno oko 800 građana.

Grad Niš je prodao “Italnisu” ceo kompleks po ceni od 780 dinara po metru kvadratnom. Ovo preduzeće bilo je ujedno i jedini ponuđač, pa je na licitaciji kupilo plac po početnoj ceni.

- Izuzetno smo zadovoljni obavljenim poslom tako da možemo da obećamo da će se centar izgraditi u roku od pet godina, koliko predviđa ugovor - rekao je Bojan Stanisavljević.

Đorđo Zanmarki ističe da je već 10 godina prisutan u Nišu sa ovom idejom.

- Dve godine radimo na početku procesa gradnje akva parka i drugih objekata i uspeli smo. Nadam se da ćemo naići na razumevanje ljudi iz grada da zajedno ostvarimo poslovni cilj - rekao je Zanmarki.

Čitav projekat izgradnje akva parka sa svim pratećim sadržajima radio je niški "Art Pen" studio. Arhitekta Ljubiša Mitić, direktor ArtPena, kaže da će se pored akvaparka izgraditi dva hotela, jezero, velnes i spa centri, fudbalski teren, tereni za male sportove, prodajni kompeksi i niz objekata sa uslužnim sadržajima. U planu je i gradnja kompleksa za zatvorenim terenima koji se lako može pretvoriti u sajmište. 

- Planiramo da zimski akvapark opremimo talasima koji će biti otvoreni tokom cele godine. Dva moderna hotela će imati kapacitet do 300 gostiju i bazene na svojim vrhovima i pet predsedničkih i nekoliko polupredsedničkih apartamana u kojima mogu da odsedaju državnici. U okviru fudbalskog terena planirana je loža za menadžere i novinare odakle će posmatrati igrače. Oko jezera će teći takozvana “lejzi river” iz akvaparka - priča Mitić.

Planira se gradnja nekoliko manjih bioskopa gde se mogu gledati i 3D filmovi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • David

    15:47 // 15. 8. 2015.

    Vest je iz 2010 godine, pogledajte gore levo...

  • Vidosava Viki Milojkovic

    18:58 // 14. 8. 2015.

    hahahahahaahahahahahahahahahahaaha
    znaci sad u decembru otvaranje.......

  • miloš milojević

    23:53 // 14. 2. 2011.

    Daj bože "ALI"mislim da to ne pije vodu,jer se sve u ovoj našoj zemlji radi onako,olako,nikako,samo tako,i svako,to rade samo članovi biblioteke!Ne pamtim da je nešto izgradjeno u ovom nišu gradskim parama,zato volim i ja vas!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: