Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:56, 19. 12. 2012.

| Društvo

Italnis tražio poništenje odluke Gradskog veća

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
akva-park1.jpg

U dopisu koji je, kako sam kaže, gradonačelnik Niša dobio pre dva dana predstavnici Italnisa tražili su poništenje odluke kojom se raskida ugovor.

Kako je pojasnio gradonačelnik Zoran Perišić u dopisu se između ostalog navodi i da Grad ne može ići u raskid ugovora i da se prihvati postojeći ugovor. A prvi čovek Niša tvrdi i da je traženo poništenje odluke Gradskog veća.

- Nakon tri produženja roka, plus produženje koje sam ja usmeno dao, i nakon izmene PDR-a za Nišku Banju ja više nemam osnov da menjam odluku Gradskog veća - rekao je gardonačelnik Niša.

On dodaje da su saveti i javnog pravobranioca i Uprave za imovinu bili samo interpretacija zakona, a kako kaže, zakon se ne može inerpretirati na više načina, tako da je odluka o raskidu ugovora, prema njegovim rečima, potpuno zakonski utemeljena.

Podsetimo, ugovor sa Italnisom koji je planirao gradnju Akva parka na Loznom Kalemu nedavno je raskinut odlukom Gradskog veća.

Kompanija Italnis je ovu odluku ocenila kao skandaloznu i u saopštenju koje je uputila medijima naglasila da će pravdu potražiti na sudu i da će se javnosti ubuduće obraćati samo preko advokata.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dejan

    23:49 // 20. 12. 2012.

    ovo je skandalozno . nisi ispunio ono sto si potpisao nema novac nazad i tacka. sledeći put vodi računa sta potpisujes.

  • Sir Castic

    21:04 // 19. 12. 2012.

    Sigurno postoje neke neočekivane sile koje će se pojaviti i rešiti stvar, tako da svi koji nisu uspeli da se uključe u kombinaciju oko nameštanja tendera za gradnju budu namireni, a javnost anestezirana nekim drugim glupostima.

  • Djoka Paracinac

    19:02 // 19. 12. 2012.

    Eto to je poslovnost niskih kabadahija na vlasti. Napisu ugovor s nekim taj ne ispuni obaveze i nislije mu onda vracaju kaparisane pare i dozvoljavaju da se prekrsilac ugovor izzivljava kako god hoce. A zasto je to tako!? Jednostavno jer je pala provizija za zakljuceni posao i sad se gleda da to ne izadje u javnost i videlo.
    Cini mi se da ovaj sajt ima deo sa investigejting novinrstvom ali uludu jer ako nista nomogu da nadju u nisu onda lopova i korupcije nema nigde.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: