Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:31, 12. 2. 2021.

| Društvo

Iz Direkcije najavili zatvaranje ulaza ispred stovarišta na niškom Bulevaru, firma blokirala prilaz

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
firma
Radnici blokirali ulaz; foto: T. T.

Stubići na trotoaru potpuno bi zatvorili ulaz u stovarište Kopaonika na niškom Bulevaru 12. februar. Zato su danas iz ove firme mašinama i gabaritnim materijalom blokirali prilaz i onemogućili radnike Parking servisa da rade svoj posao. Iz Kopaonika traže rešenje i dogovor, jer kako kažu zakon je na njihovoj strani, a blokada ulaza bi im ugrozila poslovanje.

Na Bulevaru 12. februar ispred broja 91 nalazi se već 76 godina stovarište, ogranak firme Kopaonik AD Beograd, koja se bavi prodajom građevinskog materijala, a od prošle godine su ih, kako navode, upozoravali nadležni da ograde svoj ulaz zbog, kako kažu, bezbednosti saobraćaja na Bulevaru heroja sa Košara.

148309259_449014319473155_5813699713467317988_n

Oni to nisu uradili po nalogu Direkcije, pa je na teren izašla ekipa Parking servisa da postavi stubiće, ali su radnici pre dolaska onemogućili prilaz. Iz firme navode da imaju sva dokumenta i da kapija na Bulevaru nije nelegalno podignuta, pa traže drugo rešenje jer se ovim potezom, kažu, gasi njihova kompanija.

Da je saobraćajna i građevinska inspekcija redovno posećivala stovarište firme, te da nisu pronašli nikakve nezakonske poslove, ističe pomoćnica direktora Tamara Petrović, ali je danas na teren ipak izašla ekipa Parking servisa kako bi zatvorili ulaz. 148252658_864932920743504_3061816930339673675_n Ekipa "Parking servisa" izašla na teren; foto: T. T.

Da bi regulisali tu saobraćaj inspekcija je imala ideju da se naša kapija potpuno zatvori, da mi apsolutno nemamo nikakav ulaz na naše stovarište, a da se tu pusti u rad semafor. Svi papiri za naše stovarište i za konkretno tu kapiju koju žele da nam zatvore su čisti, nama je inspekcija dolazila prethonih godinu dana, pokušavali su da nađu neku nepravilnost, kako bi nama naložili da sami izvršimo to zatvaranje kapije. Međutim, oni dođu, provere dokumentaciju, vide da je sve u redu i odustanu – navodi Petrovićeva.

Iz Direkcije za izgradnju grada su im se, kaže, zahtevom obratili da sami zatvore kapiju, što nisu učinili.

Oni su rekli ako nećete vi da zatvorite, mi ćemo doći i postavićemo one stubiće saobraćajne ispred vaše kapije, svejedno, nećemo moći da uđemo na stovarište - dodaje ona.

148114999_239926281013245_8754063334540248134_n Iz firme kažu da žele da im zatvore ulaz zbog bezbednosti saobraćaja; foto: T. T. Kaže da ovim potezom kompanija nije u mogućnosti da isporučuje robu kupcima, jer im ostaje jedino izlaz ka gradu, gde nije dozvoljen šleperski saobraćaj.

Mi smo pokušavali mirnim putem da se dogovorimo da prigovaramo sa njima, jer nije u pitanju samo naša kompanija, pored nas je i firma Monicom i još jedna firma u okolini i svi ćemo imati isti problem. Što znači da mi možemo samo da zatvorimo stovarište i otpustimo sve radnike – poručuje Petrovićeva.

Dodaje da su se prethodnih godina obraćali i Privrednoj komori i pokušavali da nađu drugo rešenje, pa je tada, kaže, angažovan veštak saobraćajne struke koji je uradio stručni nalaz i kao najbolje rešenje predvideo kružni tok, što, dodaje, nisu prihvatili.

Prema ranijoj najavi Direkcije, ispred kapije njihove kompanije stigli su i radnici iz Parking servisa, ali su nakon fotografisanja blokiranog ulaza, otišli bez reči.

Novinari Južnih vesti su se obratili i Direkciji za izgradnju grada Niša, ali se nakon prvog poziva, kada su rekli da će nam dostaviti informacije, više nisu javljali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Robin Hud

    14:28 // 14. 2. 2021.

    Ljudi i Drage Nišlije ostaje nam samo da se borimo od ove nepravde i bahatosti koja nas je zadesila......obećavali su ali skrenuli su u drugom pravcu POGLEDAJTE SAMO KO NAM JE NA VODEĆIM FUNKCIJAMA U GRADU NEPUNOLETNI PRELETAČI KOJI NEMAJU NI DAN RADNOG STAŽA POSTALI SU PREKO NOĆI POMOĆNICI PO UPRAVAMA I JAVNIM PREDUZEĆIMA mi dajemo glasove a oni nas svakodnevno maltretiraju i ponižavaju!

  • NSS

    09:28 // 14. 2. 2021.

    Za strane investirore na putu prema n.selu se premestaju putevi, raskopava ulica, uvodi sve sto je potrebno (naravno besplatno), ma sve po zelji a kad si drzavljanin ove zemlje direkcija ti nalozi da sam zatvoris kapiju iako je sve po zakonu napravljeno. Mi nismo vise ni u rangu banana republike.

  • Nišlija

    19:08 // 13. 2. 2021.

    Ovo sramno ponašanje državnih institucija je Srbija u malom. Silom se sve može, očigledno da civilizacija nije odmakla nigde

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: