Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:48, 6. 8. 2022.

| Društvo

Iz "Gorice" najavljuju da će Niš dobiti aleju zaslužnih građana

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
groblje 1
Novo groblje dobija aleju zaslužnih građana

Na kompleksu Novog groblja u Nišu trebalo bi da bude izdvojen deo za aleju zaslužnih građana ovog grada, najavio je Nikola Marinković iz JKP Gorica. Odluku o kriterijumima ko bi trebalo da od sledeće godine bude ovde sahranjen, doneće Gradsko veće, najavljuje Marinković.

Građani koji su dali značaj doprinos kulturnom, sportskom i društevno-političkom životu Niša dobiće posebno mesto za sahranjivanje, rekao je Nikola Marinković za Belami.

U prvoj polovini naredne godine biće gotova aleja zaslužnih građana u okviru kompleksa Novog groblja na Bubnju. Prvi put, posle toliko godina, od osnivanja, Gorica je postala finansijski stabilno preduzeće koje može, uz podršku Grada i gradonačelnice, da razmišlja o takvom projketu - kaže Marinković.

Projekat bi trebalo da bude predstavljen tokom septembra, dodaje Marinković, a aleja će imati poseban ulaz i 200 grobnih mesta.

Odluku o sahranjanjivanu donosiće Grad Niš na osnovu odluka i kriterijuma koje će utvrditi Gradsko veće u narednom periodu - dodaje Marinković.

Izrada tehničke dokumentacije je u toku, dodaje Marinković koji je prošle godine rekao da je referent u Gorici, a u javnosti se predstavljao kao pomoćnik direktora za razvoj i investicije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • marcco

    07:00 // 8. 8. 2022.

    Bolje da se izgradi kolumbarijum i reši problem širenja prostora za groblje. Ima puno napuštenih postojećih grobnih mesta bez vlasnika i naslednika. Na ovaj način bi se dobio novi prostor za sahranjivanje, groblje bi bilo uređenje.

  • Unuče

    14:17 // 7. 8. 2022.

    Svi zaslužni odavna pomreli

  • Petar

    14:05 // 7. 8. 2022.

    Neka oni urede groblje gde su svi zasluzeni za vecni odmor. Ono je ruglo, svaki put nosim opremu kao na gradjevinu da sam krenuo. Sramota. Ili da uredjuju ili da ne placamo. I je l moze neko da objasni kako gorica posluje u minusu a svakoga dana imaju cist priliv bez rashoda? Lopovluk samo tako. Nista vam bre nije sveto. Sredite grobna mesta, dosta je eskiviranja i prebacivanja lopte na drugog!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: