Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 11. 4. 2022.

| Društvo

Iz Grada još bez odgovora o službenom putovanju u Beč, na kome je bio i suprug gradonačelnice

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
sužbeno putovanje beč
Suprug gradonačelnice sa delegacijom; foto/ printscreen: Dragana Sotirovski zvanična stranica

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da je sa zvaničnom delegacijom u poseti Beču njen suprug bio kao vozač, da je putovao o njenom trošku i da je iznajmila autobus. Šta kažu zvanična dokumenta iz Grada još ne odgovaraju, već traže dopunu Zahteva za pristup infomacijama od javnog značaja. Pitaju novinarku Južnih vesti kom organu vlasti je Zahtev upućen, pozivajući se na Zakon koji njih obavezuje da tu infomaciju saopšte.

U prvim redovima u zvaničnoj poseti Beču početkom marta bio je i suprug gradonačelnice Nikola Sotirovski, koji inače nije predstavnik Grada Niša niti zaposlen u Gradskoj upravi.

Njegovo prisustvo gradonačelnica je objasnila time da je uz njega sigurnija, da je putovao o njenom trošku kao vozač i da je za to putovanje iznajmila autobus.

Osim njih dvoje, na fotografijama se mogu videti zamenica gradonačelnice Dušica Davidović i većnica za obrazovanje Marije Ranđelović, a koliko je još predstavnika bilo jedno je od pitanja koje je redakcija Južnih vesti navela u svom Zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja, koji je dostavljen Gradu.

Poštovani, molim Vas za informacije o tome koliko je predstavnika Grada putovalo u Beč u posetu dijaspori početkom marta, koliko tačno dana, kojim vidom prevoza, koliko je dnevnica isplaćeno, koliki su bili troškovi prevoza i da dostavite putne naloge za službeno putovanje za svakog od njih. Takođe, molim Vas da dostavite dokument, ugovor ili račun iz koga se vidi od koje firme je iznajmljen autobus, po kojoj ceni i za koji period - stoji u Zahtevu novinarke Južnih vesti.

Umesto odgovora i dostavljanja traženih informacija i dokumenata, iz Grada je stigla molba za preciziranje zahteva, odnosno dopunu o tome kom organu vlasti je zahtev upućen.

U članu 15 stav 1 i 2 Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja propisano je da se zahtev podnosi organu vlasti, kao i da zahtev mora da sadrži naziv organa vlasti. Molimo Vas da Vaš zahtev precizirate i navedete kom organu Grada Niša se obraćate i od kog organa javne vlasti Grada Niša tražite odgovore navedene u Vašem zahtevu - navode iz Grada.

U dostavljenom mejlu, nije stiglo ni obaveštenje o tome koji organ vlasti je nadležan ili poseduje tražene informacije, što su prema članu 19 i 20 istog Zakona dužni da dostave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar Babovic

    22:56 // 12. 4. 2022.

    Pa sta je tu čudno, ako moze nacelnik Nisavskog okruga Petar Babovic da obiđe ceo svet o trosku građana, sto ne bi i bilo ko drugi

  • AntiPA

    09:34 // 12. 4. 2022.

    Ljudi, nemojte tako. Ovo je prva sansa ovim ljudima da vide malo sveta. Jos ako Nikola nauci da vozi autobus, bice posla za njega i kad padnu sa vlasti. Dakle, rec je o ekonomskom osnazivanju tesko zaposljivog kadra i upoznavanju sveta, prirode i drustva.

  • Ko da je bitno da li je isao taj jedan covek ili ne

    23:38 // 11. 4. 2022.

    Ono sto niko se ne usudjuje da pita koji su rezultati posete da tolika svita ode? Zasto je bio potreban toliki broj ljudi i sta su uspeli da urade? Nije valjda da otisli turisticki u provod o trosku gradjana? Zasto ovo niko ne sme da pita nego ste se uvatili za tog coveka kao da je sam isao i trosio.

    • Robin Hud

      14:09 // 12. 4. 2022.

      Nema potrebe da se pita jer se zna: ISLI TURISTICKI A UVIJENO U OBLANDE da dogovaraju saradjnu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: