Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 12. 7. 2019.

| Društvo

Iz Gradske kuće najavljeno rešavanje problema sa klimama u "Podzemnom"

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Gradska kuća protst podzemni
I jedna i druga strana kažu da je postignut dogovor, čeka se samo papirološko rešenje; Foto: V. M. R.

Da bi klime u "Podzemnom prolazu" u Nišu trebalo da prorade za najviše dve nedelje, rekao je gradski većnik Bratislav Vučković. Ova uveravanja dobio je i predsednik Udruženja podzemni prolaz Bratislav Đorđević, koji kaže da trgovci iz ovog tržnog centra posle prvog protesta ispred Gradske kuće nisu izlazili ponovo iz lokala.

Prodavci i vlasnici su nakon protesta delom odahnuli i zbog toga što je poslednjih dana malo hladnije, pa je ispod zemlje u centru grada podnošljivije.

Ipak, rešavanje problema sa strujom zbog koje nisu mogli da uključe klime, objašnjava, krenulo je drugim tokom, pa je procedura kroz koju su prolazili prošle godine, bila uzaludna. Jači napon dobiće kada se uknjiže pokretne stepenice, objašnjava.

Druga varijanta ide, od prošle godine se gasi rešenje i sve što je rađeno i ide se na drugu varijantu - veća snaga preko brojila koje je za pokretne stepenice, ali moraju da se uknjiže. Rade lokali, hladnije je vreme pa nisu izlazili, ne znam, nemamo od koga šta da tražimo, nemamo kočnicu od strane Gradske kuće, već ovamo u lancu. Ne znam da li je to opravdano ili ne sa njihove strane, ali na pitanje šta bismo trebali da uradimo da bismo po prvom rešenju dobili struju - nemamo odgovor - rekao je Đorđević.

Gde je konkretno nastala kočnica sa uknjižbom "Podzemnog prolaza" i stepenica, novinarka nije dobila odgovor jer načelnik Uprave Ljubiša Janjić nije odgovorio na pozive, a ovo nije pojasnio ni gradski većnik. Ipak, Vučković je kazao da bi problem trebalo da bude rešen za najviše dve nedelje.

Postignut je dogovor i samo se očekuje da se proceduralno reši, da li će trajati 10 dana ili dve nedelje videćemo. Ja očekujem u vrh glave za dve nedelje. Biće to kako valja sve, samo moraju neke proceduralne stvari da se završe oko vlasništva, ali biće. Upis pokretnog stepeništa, taj problem traje 20 godina, koliko ja znam, gurano je pod tepih i evo sada će biti rešeno - rekao je većnik Vučković.

Ipak, predsednik Udruženja nije toliko optimističan što se rokova datih od strane nadležnih tiče.

Ako je jedan papir trebalo da stigne za sat, a do danas nije, da bi došlo do ovog problema i toliko se iskomplikovalo, onda me ne greje sunce - rekao je Bratislav Đorđević.

Podsetimo, vlasnici lokala i trgovci iz "Podzemnog" protestovali su u utorak tražeći da im se omogući da povežu klime na mrežu, jer su uslovi za rad bili nepodnošljivi. Pretili su i da će, ukoliko se problem ne reši, odjaviti radnje i zaposlene.

Inače, u "Podzemnom", prema rečima predsednika Udruženja, radi oko 1.000 ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija vujinovic

    11:52 // 14. 7. 2019.

    Problem je bio rešiv. Distribucija ke konkretna od prošle godine ali predsedniku udruzenja ne odgovaraju uslovi. Gospodin Bratislav je hteo da se prikljuci na brojilo za uličnu rasvetu koje se inače ne tarifira a distribucija je nudila brojilo koje se tarifira. Dotičnom nije odgovaralo, zeleo je struju za uličnu rasvetu da koristi i ne placa gradu ništa a vlasnicima lokala naplaćuje tu struju

  • Marija vujinovic

    10:45 // 14. 7. 2019.

    Da pojasnimo. Ovo je moglo da se resi još prošle godine ali predsedniku udruzenja Bratislavu nije odgovarala tarifirana strujna stanica već je pokušavao da se prikljuci na brojilo koje sluzi za uličnu rasvetu i ne tarifira se. Njegov cilj je bio da dobije besplatnu struju od grada a da je naplaćuje lokalima u podzemnom i da stekne profit kao i svih ovih godina

  • Janjici preletacevici

    07:31 // 14. 7. 2019.

    Pa Janjic da ima od toga k... sigurno bi resio nekako preko kolena. Ovako nista.U kancelariji cita novine na mobilnom a sekr.kaze da ima sastanak.Eeee

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: