Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:51, 8. 3. 2022.

| Društvo

Iz Kluba “Sa devojkama i za devojke” uličnom akcijom podržali diskriminisane žene

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Dan žena
Danas stojimo uz sve one žene i devojčice koje žive u nepravdi, siromaštvu i nasilju, poručile se organizatorke ulične akcije; foto: T. T.

Kako bi podsetile na neprestane borbe žena širom sveta da poboljšaju i unaprede svoj položaj, predstavnice Kluba “Sa devojkama i za devojke", u saradnji sa Kancelarijom za mlade Gradka opština Palilula, organizovale su uličnu akciju i razgovarale sa sugrađanima o tome šta za njih znači 8. mart. Prijem za žene koje se bave neobičnim zanimanjima i hobijima organizovala je i Gradska opština Medijana.

O položaju žene u društvu i rodnoj ravnopravnosti razgovarale su sa sugrađankama predstavnice Kluba “ Sa devojkama i za devojke” u okviru ulične akcije koja je održana danas na Palilulskoj rampi.

Za nas je 8. mart dan koji posvećujemo svim hrabrim ženama koje se neprestano bore za ženska prava. Danas želimo da skrenemo pažnju na radna prava, da damo glas svim onim ženama koje se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada, da pružimo podršku svim onim ženama koje trpe različite oblike nasilja samo zato što su žene. Danas, želimo da se čuju i vide sve one žene koje su diskriminisane samo zato što su žene. Danas, stojimo uz sve one žene i devojčice koje žive u nepravdi, siromaštvu i nasilju - poručila je koordinatorka Kancelarije za mlade GO Palilula Emilija Jovanovsi.

Poklone sugrađankama povodom Dana žena uručio je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, a među njegovim gošćama bile su žene koje se bave neobičnim hobijima i zanimanjima.

Opština Medijana foto: Opština Medijana Među njima se našla major policije i zamenik komandira policijske stanice Medijana Marija Stojanović, a kako navode iz Opštine, ona je u policiji radi 20 godina i prva je žena koja je obavljala poslove Šefa smene u dežurnoj službi i prva žena zamenik komandir.

Među gošćama predsednika Kocića bila je i Vesna Filipović, taksista službe “Eko taksi”. Vesna radi 3 godine i po stažu najstarija je žena vozač taksija. Ona kaže da voli ovaj posao i da pored toga što je stresan i odgovoran, jako interesantan i dinamičan - saopštavaju iz Opštine.

Opštinu Medijana posetile su i vatrogasac Kristina Dimitrijević, kapetan Komande 3. brigade Kopnene vojske Srbije Ivana Stepančević, tehničar za motor, vodnik u 119. mešovitoj helikopterskoj eskadrili 98. Vazduhoplovne brigade u Nišu Katarina Kocić, otpravnice vozova “Infrastrukture Železnice Srbije” Jelena Tanasković i Jovana Branković, kao i maratonka Jadranka Tasić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Treće dete

    16:05 // 9. 3. 2022.

    Za 3.dete ta majka prima od drzave po 100 evra do detetove 18. godine, ali to se precutkuje i ko zna sta jos..

  • Diskrimosi

    23:49 // 8. 3. 2022.

    Samohrana majka sa troje dece koja rinta po 10sati, za 32.000. Srećan i vama 8. Mart

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: