Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 12. 2. 2021.

| Društvo

Iz Ministarstva stiglo Rešenje o imenovanju direktora škole u Jelašnici, zaposleni primili platu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
OŠ
Treći direktor za pet meseci; foto: osnovneskole.edukacija.rs

Nakon što su zaposleni u Osnovnoj školi “Bora Stanković” u Jelašnici tužili školu jer ne primaju platu, rade bez rešenog statusa i da su učenici, mahom socijalna kategorija, ostali bez besplatne užine, a aktuelni v.d. direktora rekao da je škola u blokadi zato što čeka Rešenje o imenovanju iz Ministarstva kako bi potpis bio deponovan, predsednica Opštine Surdulica kaže da je ono stiglo i da su plate isplaćene.

U borbi za direktorsko mesto prethodnih pet meseci, kako su javili čitaoci, najviše su stradali nastavni kadar i deca, a rezultirala je time da se škola nađe u blokadi jer Rešenje o imenovanju novog v.d. direktora Nikole Mihajlovića nije stiglo iz Ministarstva pa, kako je rekao, nije mogao da deponuje potpis, niti potpiše plate i rešenja.

Sada predsednica Opštine Aleksandra Popović kaže da je Rešenje o imenovanju stiglo iz Ministarstva, a potpis deponovan.

Plata je potpisana i uplaćena radnicima. Rešenje o raspoređivanju Zorana Petkovića je potpisano. Sporni snimak je nastao u vreme bivšeg v.d. direktora koji je u međuvremenu podneo ostavku na mestu direktora OŠ “Bora Stanković”. Užina će biti rešena tek kada se stvore uslovi, da se uradi socijalna karta, izvrši sanitarni pregled i izvrši postupak javne nabavke - kaže Popovićeva.

OŠ "Bora Stanković" Jelašnica Prema saznanjima Južnih vesti učitelji su sada u starhu od otkaza; foto: USPRS OŠ “Bora Stanković” Predsednica Opštine nije odgovorila na pitanje da li je tačno da lokalna samouprava duguje zaposlenima oko 4 miliona dinara za putne troškove na relaciji Jelašnica - Gramađe, ali je dodala da u opštini postoji 10 škola i da se svi problemi rešavaju u trenutku kada se direktori obrate lokalnoj samoupravi.

Podsetimo, škola “Bora Stanković” je više od 15 godina imala istog direktora Zorana Petkovića koji je razrešen funkcije krajem avgusta prošle godine, a na njegovo mesto postavljen Miloš Stojanović koji je, prema tvrdnjama čitaoca, naišao na otpor svog prethodnika i nekoliko ljudi oko njega, te su organizovani i štrajkovi.

Borba između dva direktora se nastavila, dok Stojanović nije podneo zahtev za razrešenje kada je u školu došla inspekcija zato što ne radi grejanje, međutim problemi su nastavili da se nadovezuju i nakon njegove ostavke.

Stojanovića je nasledio predsednik sindikata Nikola Mihajlović, a kako Južne vesti saznaju, zaposleni su sada u strahu od otkaza jer je, tvrde pojedini zaposleni, cilj da se oslobodi učiteljsko mesto za bivšeg direktora škole Zorana Petkovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: