Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:59, 27. 4. 2021.

| Društvo

Iz Opštine Gadžin Han najavili izgradnju 2 fabrike za otpadne vode i industrijsku zonu

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
Gadzin Han pripreme za vucicevu posetu foto Nikola Mitic
Ni Vučić nije govorio za medije u Gadžinom Hanu; foto: N.M.

O čemu su lokalni funkcioneri pričali na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem danas u Gadžinom Hanu ostala je nepoznanica, jer niko od njih, sem predsednika opštine koja je bila domaćin sastanka, nije govorio za medije. Iz Hana su najaviili da će izgraditi 2 fabrike za preradu otpadnih voda i radove na industrijskoj zoni.

Na koje probleme u svojim opštinama i gradovima su predsedniku ukazali, između ostalih, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković i predsednik Doljevca Goran Ljubić, novinari nisu imali prilike da pitaju funkcionere posle sastanka u Gadžinom Hanu.

Sastanak sa Vučićem nije bio posvećen samo problemima Gadžinog Hana već, kako je pojasnio predsednik te opštine, i problemima koje imaju i druge opštine Nišavskog okruga, ali koje on nije želeo da prenese nakon sastanka.

Za Vučićem, koji je prvi posle sastanka krenuo iz Hana, otišli su i lokalni funkcioneri, a jedini koji je govorio za medije bio je Milisav Filipović, predsednik varošice koja je bila i domaćin sastanka. Milisav Filipovic predsednik g. hana foto Nikola Mitic Filipović najavio izgradnju fabrika otpadnih voda i završetak industijske zone; foto: N.M.

Ja bih se više skoncentrisao na probleme moje opštine, da ne pričam u ime predstavnika drugih opština. Problemi Gažinog Hana su u nerazvijenoj privredi, nerazvijenom turizmu - ističe Filipović.

On je posle sastanka najavio izgradnju farbika za preradu otpadnih voda na dve lokacije u Zaplanju.

Jedna pozicija je u selu Taskovići, gde će se graditi fabrika za preradu otpadnih voda u koju će da se prikuplja fekalna voda iz sela Grkinje, Marina Kutina, Taskovići i Gadžin Han. Drugi pogon za preradu otpadnih voda gradiće se u Donjem Dušniku za Donji i Gornji Dušnik - precizira Filipović.

Prvo što će se raditi je, kako je pojasnio, industrijska zona na ulazu u Gadžin Han iz pravca Niša, ispred nekadašnje fabrike Zateks.

Ima zainteresovanih investitora, ali možemo o tome da razgovaramo za 2, 3 meseca - kaže Filipović.

Parcele za industrijsku zonu su, pojašnjava, kupljene od vlasnika, a po ceni koju je formirala Poreska uprava po proceni zemljišta.

Puteve kroz opštinu Gadžin Han, a koji su pred predsednikovu posetu zakrpljeni, procenjuje kao sasvim solidne, a izgradnju novih najavljuje do sela Jagličije i na potezu od Duge Poljane do sela Miljkovac.

Podsetimo, predsednik Srbije danas je posetio jug Srbije, najpre mesto Pukovac gde je primio drugu dozu vakcine protiv kovida, najavio planove za bolnice u Nišu i Knez Selu i spalionicu otpada u Nišu, a zatim je bio u Gadžinom Hanu na sastanku sa lokalnim funkcionerima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stojko

    20:59 // 27. 4. 2021.

    Prilika, doduše ne naročita, da pitam. Šta je sa MINISTARSTVOM ZA DIJASPORU, i spremnošću naših ljudi da ulažu, umesto belosvetskih kompanija. Ko ih je "otpisao". Da li uopšte postoji. Hoće li Zaplanje dobiti očekivani BINGO ili će da "secka vodu" u Dušniku i Taskoviću. Kakve li neozbiljnosti. Pa, to bi bile investicije, sa visokom tehnologijom, koje jedva da bi zapošljavale desetak radnika !!!

  • Siky67

    19:36 // 27. 4. 2021.

    Ne znam kome će biti potrebnete te fabrike u Zaplanju, kada tamo uskoro neće biti više ljudi. Samo nam preostaje da odredimo ko će ugasiti svetlo

  • ED

    18:05 // 27. 4. 2021.

    E, znaci nase Zaplanje vredi samo za fekalije i prljavu vodu. BRAVO!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: