Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:48, 16. 9. 2020.

| Društvo

Iz Parking servisa najavili zamenu sijalica u ulicama na koje su se građani žalili medijima

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Ulična rasveta Železnička kolonija i Bohinjska ulica
Stavili ih u plan radova; foto: Čitaoci

Stanovnici Bohinjske ulice i Železničke kolonije požalili su se Južnim vestima preko aplikacije Prijavi poblem da uporno zovu Javno komunalno preduzeće Parking servis da zameni sijalice na banderama, ali bez uspeha. Iz tog preduzeća sada kažu da će tokom dana biti zamenjena sijalica u Bohinjskoj, a za dva dana i u Železničkoj koloniji.

U ulici na Paliluli problem sa uličnim osvetljenjem bio je ispred brojeva 4 i 4a i traje, kako kažu stanari, više od pola godine.

Dve bandere koje su ispred ovih ulaza ne rade, što predstavlja veliki problem, jer u zgradi uglavnom žive porodice sa decom koja su školskog uzrasta i stariji bračni parovi. Svi naši apeli za rešavanje ovog problema koji je zaista trivijalan za grad, a krucijalan za stanovnike ovog kraja nisu urodili plodom - naveli su građani.

Da danima pokušava da prijavi problem sijalice koja ne radi kaže i stanovnica Bohinjske ulice.

Oni svaki put govore kako će problem prijaviti šefu, ali ocigledno da nema ništa od toga. Ja sam prinuđena da ovo rešavam na ovakav način, jer imam malu decu koja čim padne mrak ne smeju da izađu iz kuće, jer je osećaj bez ulicnih svetala kao da smo u šumi - kaže ova Nišlijka.

U javnom komunanom preduzeću zaduženom za javnu rasvetu naglašavaju da se zamena sijalica radi po prioritetu, a to su mesta gde ne radi više njih. Napominju i da pokrivaju oko 25.000 stubova javnog osvetljenja, te da je rastojanje između najudaljenijih tačaka 48 km.

Molimo građane u čijoj ulici ne radi jedna sijalica da imaju strpljenja i razumevanja, jer, imajući u vidu raspoložive resurse i ekonomičnost, nije realno očekivati da će ekipa, ukoliko nije već, prema planu aktivnosti, u blizini, biti istog trena na prijavljenoj lokaciji radi zamene jedne sijalice - navode u Parking servisu.

Inače, Južnim vestima su se već javljali građani sa pritužbama na to da Parking servis ne reaguje na njihove prijave. Nakon što su novinari slali pitanja problem bi bio rešen, ali do sada iz Parking servisa nisu odgovarali na mejlove.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tome

    10:23 // 17. 9. 2020.

    Tamo samo radi Peđoni i to kada hoće.

  • Limun

    07:49 // 17. 9. 2020.

    Ima delova geada gde sve bandere sijaju, kao recimo novi bulevar koji spaja bul 12 februar i bul Nikole Tesle kod Tempa.
    Prava je milina tuda voziti nocu. Sijalice su bele i sijaju prijatno umereno.
    Ima delova grada gde godinama ne rade pojedine bandere, dok negde drvece gusi osvetljenje kao u ulici Nikole Kopernika i ulici vojvode Gojka.
    Ima dosta pesackih prelaza koji su u mraku godinama.

  • Alisa u zemlji luda!

    22:32 // 16. 9. 2020.

    Sijalice koje postavljaju su užasne EMITUJU NEPRIJATNO ŽUTO SVETLO prosto uznemiravajuće molim vas da prekinete sa tim BOLJE NIKAKVO SVETLO NEGO TO ŽUTO, ulice nam izgledaju kao seoski sokaci umesto lepo belo svetlo NEKO VAM JE UVALIO ŽUTE SIJALICE NA TENDERU I NIŠLIJE SADA TRPE TO ŠTO JE NEKO ISPRAZNIO SVOJ MAGACIN!

    • Ouzo

      10:51 // 19. 9. 2020.

      Ja bih crveno, da asocira a Amsterdam !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: