Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:43, 11. 10. 2021.

| Društvo

Iz Pokreta za preokret Niš pitaju gradonačelnicu da li će Vrežinski most biti srušen bez izgradnje novog

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Vrezinski most
Iz Pokreta za preokret pitaju da li će Vrežinski most biti srušen; foto: čitalac

Most koji u niškom naselju Donja Vrežina spaja dve obale Nišave zbog lošeg stanja je pre dve i po godine zatvoren, pa iz Gradskog odbora "Pokret za preokret" pitaju gradonačelnicu Niša zašto u međuvremenu nije rekonstruisan ili izgrađen novi most, kao i da li je tačno da će on biti srušen i to bez izgradnje novog mosta.

Najpre su nadležni najavljivali rekonstrukciju Vrežinskog mosta, a kasnije i uklanjanje i izgradnju novog. Situacija se nije promenila ni posle dve i po godine, pa iz Pokreta za preokret pitaju gradonačelnicu Draganu Sotirovski zašto je i dalje most zatvoren.

Meštani su godinama koristili Vrežinski most, a ova nelegalna vlast je odlučila da ga zatvori, a sve je više najava da će on biti srušen ili će se sam urušiti i da neće biti njegove rekonstukcije i da novi neće biti izgrađen. Zašto u međuvremenu nije bilo njegove rekonstukcije ili izgradnje novog mosta i da li je tačno da će most biti srušen - bez izgradnje novog mosta? - pitaju iz Pokreta za preokret.

Dodaju da stručnjaci s pravom upozoravaju da bi usled urušavanja mosta moglo da dođe do poplave okolnih niških naselja, pa zato traže hitan odgovor nadležnih.

Tražimo i odgovor da li je tačno da preduzeće "Srbijavode" nije dalo dozvolu za rekonstrukciju mosta i da se to krije i da nema nikakvih planova kako da se ovaj problem reši i da se kao mnoge u Nišu i ovaj problem građana gura "pod tepih". Podsećamo nelegalnu gradonačelnicu da sve Nišlije nemaju službeni automobil i da među njima ima starijih, dece, invalida i nemoćnih - navode.

Podsetimo, zbog ulegnuća i udarnih rupa od kraja marta 2019. godine ne može da se prolazi mostom koji spaja dve obale Nišave u Donjoj Vrežini. Iako je rekonstrukcija trebalo da bude završena do kraja leta te iste godine, nijedna firma se nije javila na tender za ispitivanje tla u Nišavi na kome je izgrađen most u Vrežini.

Iz Direkciji za izgradnju su oktobra 2020. godine naveli da su im iz Srbijavoda zabranili obnovu, jer su nakon ispitivanja utvrdili da je most nestabilan za dalje korišćenje, da ga treba ukloniti, pa da je jedina opcija gradnja novog mosta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    08:50 // 14. 10. 2021.

    To uopste nije vazno, vazno je da oni koji ostaju bez mosta izglasaju ,opet, nesposobne bitange i da im se usadi u glavu, da je Djilas kriv za situaciju oko mosta !

  • Srecko Sojic

    09:31 // 13. 10. 2021.

    Pre ce most sam od sebe dase urusi nego stoce ova nazadna satanisticka vlast srusi
    A nov most da naprave toje pojam za razmisljanje isto kao stosu u popovcu napravili filskurturnu salu i sredili skolu
    Niti su sredili skolu a pare za skolsku salu upotrbili tako stosu napravili streljanu u nisu da SNSovska mafija moze da vezba pucanje
    Dobice most ali od slame i pruca glasajte idalje za SNS

  • O Bella ćao

    17:20 // 12. 10. 2021.

    Pustite nekog iz partizanskih filmova da ga dignu u vazduh za 10 sek. I ostavite se gradonačelnice, zauzeta je obezbeđivanjem stambenog prostora za članove uže i šire familije po cenama za socijalne kategorije i pevajuće fontane..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: