Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:53, 26. 9. 2014.

| Društvo

Iz Sarajevske i sa Kalač brda ka Medoševcu

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Medosevac.JPG
Više polazaka ka Medoševcu

Pojedini polasci gradskog autobusa na liniji broj 7, od Sarajevske ulice do Kalač brda, od danas prolaze i kroz Medoševac.

Do ovakvog rešenja došli su u Direkciji za prevoz Grada Niša nakon što su, zbog ukidanja linije 11, odnosno veze između Medoševca i Mokranjčeve ulice, stanovnici tog naselja više puta protestovali.

Nakon ukidanja te linije mogli su da koriste samo prigradske autobuse koji povezuju glavnu autobusku stanicu sa Popovcem ili Vrtištem, ali problem je bio u tome što ih je bilo malo, na primer - subotom samo tri. 

Dodatne muke stvara to što popovački autobus do Medoševca stiže toliko pun putnicima da u jutarnjim satima nije ni moguće ući u njega.

Zbog ovakve situacije mnogi su kasnili na posao i u školu i bili prinuđeni da i pored toga što imaju mesečnu karticu plaćaju taksi. Slično se dogodilo jutros stanovnicima naselja Šljaka.

Nismo znali da su nam izmenili red vožnje i na stanicu došli u 7:30. Autobus jeste tad došao, ali po novoj satnici morao je da pođe tek u 8:05. Deca su zakasnila u školu, mnogi na posao, a zvali smo i taksi - priča jedan stanovnik Šljake.

U Direkciji za prevoz Grada kažu da još nije bilo vremena da do njih stignu eventualne primedbe ili pohvale od građana zbog novog režima vožnje.

Imamo službu za primedbe i žalbe i od njih izveštaje dobijamo na kraju radnog vremena, pa ćemo tada čuti da li ih je i koliko bilo - kaže Milan Milić iz Direkcije.

I u Savetu građana u Medoševcu kažu da je još rano za ocene novog režima gradskog prevoza.

Videćemo kako će sve da funkcioniše. Pošto do Medoševca dolaze pojedini polasci nekoliko različitih linija, neki sa glavne autobuske, a neki sa Trga kralja Aleksandra, nemamo red vožnje na jednom mestu. Napravićemo sami jedan kompletan i postaviti ga na stanici - kaže Igor Stanković, predsednik Saveta građana.

Osim 6 dosadašnjih, ka Medoševcu će radnim danima saobraćati 7 polazaka iz Sarajevske i 8 sa Kalač brda. 

Red vožnje možete videti na sajtu Direkcije za prevoz Grada


"Kružna" linija vraćena na staro

Danas je posle reakcije građana, ali i pritiska stručne javnosti, na staru trasu, vraćena i kružna aerodromska autobuska linija 34.  

I u ovom "eksperimentalnom" periodu dok je linija bila skraćena pokazalo se da je prodaja autobuskih karata opala za 50 odsto u odnosu na prethodni period, što znači da je definitivno potvrđen naš stav da nije bilo potrebe menjati postojeću liniju - kaže Dragan Bugarinović, direktor aerodroma "Konstantin VelikI".

Ipak, dodaje da je problem u tome što je sada manja njena frekventnost.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kalac brdo

    21:39 // 28. 9. 2014.

    Ovo je besmisleno,1o polazaka sa Kalac brda, i iz Sarajavske i to na svaka DVA sata,sramota i bruka!Prva zona! ZA STA KUPUJEMO MESECNE KARTE!MORACEMO DA SE POBUNIMO!Neka direkcija BOLJE odradi posao!

  • Vesna Cvejic

    21:11 // 28. 9. 2014.

    Na ovom redu voznje sto je izbacila direkcija za javni prevoz ja nigde ne vidim Medosevac.

  • Gordana Mijalkovic

    11:24 // 27. 9. 2014.

    Dragi moji sugradjani, i gradjani DElijskog Visa na liniji 13 Delijski Vis-Trg Kralja Aleksandra,imaju ogroman problem,jer u jutarnjem spicu do 9h autobusi idu na 1 sat,onda kad su najpotrebniji

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: