Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 6. 12. 2021.

| Društvo

Iz "Srbija voza" tvrde da su prvo tražili pomoć nadležnih, pa zaključali Železničku zbog beskućnika

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1637926586679
Nema ulza od 20 do 2 sata posle ponoći: foto: JV

Iz preduzeća "Srbija voz" potvrdili su da Železničku stanicu u Nišu zaključaju zbog beskućnika, tvrde da je bilo incidenata i da je često bila "neophodna intervencija organa reda". U niškoj policiji, međutim, kažu da im nikakvi incidenti na Železničkoj stanici nisu prijavljivani i da nisu intervenisali.

Iz ovog preduzeća kažu da je stanica zaključana od 20 do 2 sata posle ponoći. Objašnjavaju da je osnovna namena železničkih čekaonica prihvatanje putnika sa važećim voznim kartama i da po odlasku voza koji ide do Lapova i sat vremena pre polaska voza koji vozi za Belu Palanku, stanicu zaključavaju zbog beskućnika.

Oni navode da je čekaonica, iako nema grejanja, godinama "stecište" beskućnika i tvrde da su uznemiravali punike i zaposlene.

Zaposleni u “Srbija voz” imaju razumevanja i toleranciju za nezavidan položaj pomenutih osoba, sve do trenutka kada beskućnici, međusobnim svađama i fizičkim obračunima, ne počnu da narušavju red i mir u vestibilu. Navedeni dogadjaji uznemiravali su redovne putnike koji koriste prostor vestibila, te je vrlo često, u cilju sprečavanja većih incidenata, neophodna intervencija organa reda - navode iz “Srbija Voz”.

Iz policije, međutim, kažu da nije bilo takvih prijava u poslednja tri meseca.

Iz "Srbija voza" dalje navode da su se pismenim putem obraćali i socijalnoj službi grada Niša, kako bi dugoročno rešili problem sa beskućnicima.

S obzirom na to da se niko od nadležnih nije oglašavao, a problem je postajao sve veći naročito u vreme pandemije, Sekcija za saobraćajno-komercijalne poslove Niš postupila je u skladu sa propisanim Pravilnikom o organizaciji prevoza putnika. Deo koji se odnosi na korišćenje čekaonica i pribegla zaključavanju vestibila, u cilju zaštite putnika i zaposlenih koji svoj redovan rad obavljaju u noćnim smenama - objašnjavaju.

Iz niškog Centra za socijalni rad kažu da nije bilo prijava o bilo kakvim incidentima sa beskućnicima na Železničkoj stanici i da imaju saznanja o samo jednoj osobi koja tu boravi, ali da nije reč o beskućniku, takva lica nemaju na evidenciji.

Oni potvrđuju raniju izjavu pomoćnice gradonačelnice Dušice Davidović, da nema lica bez krova nad glavom u Nišu, već samo onih koji u toku zime ne mogu sebi da obezbede grejanje u čemu im pomažu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    16:56 // 7. 12. 2021.

    Bolje oni malo da dubinski operu sedista u vozovima. Skoro sam se vozio do Prokuplja , nema sedista koje nije u onim belim flekama od znoja ili cega vec , uzasna. Vozovi su realno cisti (osim sedista) , osoblje je prijatno , spori jesu to je do losih pruga ali su tacni maksimakno. Tako da imam sugestiju na ta sedista , eto.

  • Marko

    17:33 // 6. 12. 2021.

    Ima li nekih naznaka kada ce biti pustena prugra nis - zajecar ...posto su svi rokovi probijeni odavno?

    • Ljatif Zakodji

      17:06 // 7. 12. 2021.

      Dva-tri dana pred izbore, jece, pice, muzika i naravno On, cisto da uprilici svecanost.

  • B.Petrović, dipl.zapl.ing.

    16:57 // 6. 12. 2021.

    Pre 10 dana Dušica Davidović, pomagačica sns- u iz DS-a, i zamenica novinarke izjavi:
    "U Nišu nema beskućnika"

    • Des - pot

      20:06 // 6. 12. 2021.

      ....a na pitanje: šta je potrebno od dokumenata da dobiju status beskućnika i smeštaj, odgovori, da oni znaju šta im je činiti i da su problematični!

    • Nišlija

      21:43 // 6. 12. 2021.

      Hm, a da li bi mogli istraživački novinari da istraže ima li ona dug prema staračkom domu... Priča se po čaršiji da je narastao na milionče...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: