Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 29. 4. 2020.

| Društvo

Iz biografije nove direktorke niškog Gerontološkog: Rešenje Agencije o smeni zbog zapošljavanja rođaka

Autor:Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti
Gerontološki centar Niš
Jedno od žarišta - GC; foto: JV/S. M.

Dok je Slađana Maranović Nikolić bila direktorka Centra za socijalni rad u Kučevu, zaposlila je brata od strica na poslovima spremačice i pralje, pa je zbog sukoba interesa Agencija za borbu protiv korupcije novembra 2017. preporučila njenu smenu jer je prekršila zakon - to je jedna od stavki u biografiji direktorke koja nije smenjena, već je funkciju zamenila novom. Od juče je na čelu niškog Gerontološkog centra.

Posle uhapšenog Stevanovića i privremene zamenice koja je pozitivna na virus korona, niški Gerontološki dobio je trećeg rukovodioca za mesec dana - predsednicu Saveta za socijalna pitanja Opštinskog odbora SNS-a u Kučevu i dosadašnju direktorku tamošnjeg Centra za socijalni rad Slađanu Maranović Nikolić. Upravo sa te funkcije Agencija je preporučivala njenu smenu pre dve i po godine. direktorka GC Dolazi sa funkcije u Kučevu; Foto: prtscr FB

Kako se navodi u tom rešenju, Maranović Nikolić je zaposlila brata od strica u ustanovi u kojoj je bila direktor, a o tome nije obavestila Agenciju, iako je po zakonu bila dužna da to uradi. Bliskog rođaka zaposlila je privremeno, ali mu je od decembra 2015. do februara 2017. nekoliko puta produžavala ugovor i menjala radno mesto - prvo je bio spremačica, pa peglarka i pralja, pa portir, navodi se u rešenju Agencije.

O sukobu interesa koji je imala u navedenim situacijama nije pismeno obavestila Agenciju za borbu protiv korupcije pa joj se na osnovu Zakona o borbi protiv korupcije izriče - mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije direktora Centra za socijalni rad Opštine Kučevo - piše u tom rešenju.

Nova direktorka niškog Gerontološkog nije negirala ovo zapošljavanje rođaka, a u svoju odbranu iznela je da je to uradila zbog nedostatka radne snage i da je o svemu obavestila lokalnu samoupravu u Kučevu, gde je na vlasti stranka čiji je i ona član - SNS.

Ipak, Agencija je obrazložila da je to nimalo ne pravda, već da je morala da njima prijavu sumnju na sukob interesa u koji je sebe dovela. Zato kažu da je Maranović Nikolić ugrozila poverenje građana u savesno i odgovorno obavljanje funkcije direktorke Centra u Kučevu.

Ipak, takav detalj nije smetao Vladi da je imenuje za novu v. d. direktorke Gerontološkog centra u Nišu.

Ovim se nastavlja partijsko kadriranje u ovoj ustanovi, na šta su neki ukazivali kao uzrok "pomora" u Gerontološkom, kako je veliki broj zaraženih i umrlih u ovom Centru ocenio predsednik Srbije Aleksandar Vućić.

Inače, Slađana Maranović Nikolić završila je sociologiju u Nišu, a srednju školu u Majdanpeku.

Rešenje kojim Agencija preporučuje smenu Maranović Nikolić sa funkcije u Kučevu, možete čitati ovde.

Sve vesti o niškom Gerontološkom kao jednom od najvećih žarišta korona virusa u Srbiji, možete pogledati ovde.

O epidemiji korona virusa na jugu Srbije možete se informisati ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandra

    00:44 // 30. 4. 2020.

    Zena dipl.sociolog. Dolazi sa mesta direktora Gerontoloskog centra i centra za soc. rad u kome nijedan korisnik niti zaposleni nije oboleo. Pa i u SNS u ima po nekog ko je kvalifikovan. Ne kapiram danasnje komentare.

    • Dzamutka

      13:58 // 30. 4. 2020.

      Ne kapiras,jer si stranacki zaslepljena ! Ili se pravis blesava !
      Mozda ne znas sva slova , mozda smatras da je Kucevo predrgradje Nisa ?

  • Ja licno

    21:02 // 29. 4. 2020.

    Ja mislim da su trebali da pozovu nekog Dr.Mr.spec. iz penzije. Makar bi bio strucan.:):):):)

  • Mile

    20:08 // 29. 4. 2020.

    Pa mora neko ko zadnji izadje iz Majdanpeka da ugasi svetlo..
    Ne zamlacuj te se narode ne razlikuje se ova Sladja mnogo od one demokratske Sladje sto je recitovala svojevremeno u Nisu za Djindjica stihove..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: