Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 1. 11. 2022.

| Društvo

Iz budžeta Niša 2 miliona dinara za uređenje crkve u Novom Selu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Sveće crkva
Iz gradske kase već izdvojeno 4,8 miliona za Sabornu crkvu; ilustracija; foto: V. M. R.

Grad Niš će izdvojiti 2 miliona dinara za uređenje porte crkve Svetog Marka u naselju 9. maj, odlučeno je na sednici Gradskog veća. Gradonačelnica Dragana Sotirovski najavljuje da će naredne godine Eparhija niška dobiti pomoć iz gradske kase i za druge crkve.

Prema rečima direktora Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u Nišu Dušana Radivojevića, novac koji će Eparhija dobiti je značajan i zbog dobre saradnje sa njom i zbog ulaganja u Novo Selo.

To je nastavak ulaganja u naselje 9. maj, gde smo ove godine završili i otvorili vrtić, radili na vodovodnoj mreži u 13 ulica, veliki broj saobraćajnica i učestvujemo zajedno sa Eparhijom na izgradnji hrama - navodi Radivojević.

Sotirovski kaže da će naredne godine Grad izdvojiti novac da pomogne i u oslikavanju crkve Svetog cara Konstantina, kao i u energetskoj sanaciji Bogoslovije.

U dogovoru sa vladikom niškim u 2023. pomoći ćemo Eparhiji u oslikavanju crkve Svetog cara Konstantina. Radovi na novoizgrađenom hramu Svetog Vasilija se privode kraju, mada, za crkvu nikada ne može da se kaže da je završena, uvek ima ulaganja. Delom ćemo sredstvima pomoći energetsku sanaciju Bogoslovije, gde ima dosta dece - objašnjava gradonačelnica.

Dodaje da je u toku uređenje fasade Sabornog hrama i da se tamo postavlja dekorativno osvetljenje, za šta je Grad izdvojio 4,8 miliona dinara. Podseća da će uskoro tamo biti otkriven spomenik patrijarhu Irineju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Crkvenjak

    09:53 // 2. 11. 2022.

    Mi njima pare za izgradnju i obnovu, oni nama debelo naplate venčanje i krštenje.
    Mi njima pare za zdravstveno i penziju, oni dve hiljade evra, po članu porodice, u privatno osiguranje.
    Daj pope ruku. Neće da da i udavi se.

  • Steva n

    09:42 // 2. 11. 2022.

    Religija je metod da se ljudi pomuzu na vrlo uvredljiv način koji vređa inteligenciju.

  • qgo

    07:36 // 2. 11. 2022.

    Nisam vernik (a nisam ni ateista) ali ipak mislim da su nam crkve neophodne zato sto, kada pogledamo sta nam se sve desava, nama ostaje samo da se krstimo i levom i desnom rukom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: