Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:59, 8. 9. 2016.

| Društvo

Šteta na izgorelim stanovima procenjena na oko 200 evra, stanari nezadovoljni

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
stan
Stanari kažu da je šteta mnogo veća od procenjene; Foto: JV

Stanari čiji su domovi oštećeni u požaru koji je sinoć zahvatio zgradu u Rasadniku nezadovoljni su procenjenom štetom na svega nekoliko desetina hiljada dinara. Oni su, takođe, odbili ponudu gradske vlasti da privremeno budu smešteni u odmaralište u Divljani.

Izgorele stanove i one koji su delimično oštećeni u požaru, prema rečima stanara, obišli su inspektori nadležni za procenu štete. Živojin Mitrović nema jedan zid u stanu, oštećen je plafon u spavaćoj sobi, a sav nameštaj je uništila voda kojom je gašen požar. Kako kaže, ova šteta je procenjena na svega 20.000 dinara. Rupa u zidu Rupa do susednog stana koji je potpuno izgoreo; Foto: JV

Sve ide u đubre, a sada mogu i da pređem u susedni stan zbog ogromne rupe u zidu. Skoro sam uložio u izolaciju stana i stolariju oko 5.000 evra, a ova šteta je procenjena na mizernu sumu – kaže Mitrović.

Situacija je slična i u stanu iznad njegovog, na trećem spratu kod Vesne Obradović. U stanu nedostaju dva zida, a gotovo sav nameštaj i kućni aparati su izgoreli ili ih je uništila voda od gašenja požara. Materijalna šteta je, kaže vlasnica stana, procenjena na 30.000 dinara. selidba Kod rođaka i prijatelja pre nego u Divljanu; Foto: JV

Prema rečima stanara, na sastanku koji su imali sa predstavnicima Grada i Opštine Palilula ponuđeno im je da prvih desetak dana budu smešteni u odmaralištu u Divljani nakon čega bi se preselili u socijalne stanove u ulici Majakovskog, ali na nekoliko godina. Trajnog stambenog rešenja, koje su obećali iz Opštine, i dalje nema. 

Snaćićemo se kod rođaka narednih desetak dana, onda ćemo privremeno u stan u Majakovskog, a posle - ko zna? – pita se Vesna Obradović.

U dva ulaza zgrade koju je sinoć pola sata pre pomoći zahvatio požar, ima ukupno 15 stanova. Skoro polovinu je zahvatio plamen koji je buknuo na drugom spratu u ulazu 11, a nadležni i dalje utvrđuju uzrok požara u kome je povređeno četvoro ljudi. zgrada Skoro svi stanovi su oštećeni u požaru ili tokom gašenja; Foto: JV

Zgrada je, prema rečima stanara, sagrađena sredinom šezdesetih. U naselju su je zvali „Kartonska“ jer je montažna i nije izgrađena od čvrstih materijala.

Prema rečima Živojina Mitrovića zgrade nema ni u katastru nepokretnosti, a prvobitno su u njoj živeli radnici Duvanske industrije. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • mila

    13:49 // 9. 9. 2016.

    Svi vi koji kritikujete ovu veliku muku ljudi izvolite u Rasadnik 10 da posetite zgariste i upoznate ljude koji ono preostalo sklanjaju gde stignu i ne prestaju da placu. Uvericete se sami.

  • Dragana

    11:40 // 9. 9. 2016.

    Sramota, bruka! Ima se para za pevaljke po trgovima, za crkve na svakoj raskrsnici, a za ove jadne ljude mizerija! Posto nasi "preposteni" gradski oci ne zele da im pomognu, daj da se mi gradjani organizujemo! Dajte ziro racun, neka uplati svako koliko moze, jer od ovih lopurda nema nikakve koristi.

    • Palilulka

      20:50 // 9. 9. 2016.

      Kako cujem od stanara, pred kamerama se govorilo jedno, a na sastanku drugo???

  • Zone

    11:08 // 9. 9. 2016.

    Osiguravajuće kuće ne bi ni pristale da osiguraju stanove u ovakvoj zgradi ili bii to uradile za ogroman novčani iznos. A procenitelj, slobodno može da vrati diplomu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: