Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:18, 19. 6. 2018.

| Društvo

Iz javne česme na Bulevaru non-stop teče voda, jer se u Nišu kradu i slavine

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Javna česma Prijavi problem
Slavina ne radi; Foto: čitalac

Slavina na javnoj česmi koja se nalazi između Zone 1 i Zone 2 na Bulevaru Nemanjića, primetili su građani, ne radi. Iz Vodovoda kažu da je uobičajeno da slavine sa česmama u Nišu čak i "nestaju", ali da su ekipe koje ih popravljaju neprestano na terenu.

Krađa i oštećenje javne imovine nije nesvakidašnja stvar u gradu, a iz Naisusa kažu da od krađa i uništenja nisu pošteđene ni javne česme.

Portparol ovog javnog preduzeća Zoran Ignjatović kaže da će radnici Vodovoda proveriti ovu česmu, i zatvoriti vodu dok se slavina ne popravi.

Ovo je uobičajena pojava, naše ekipe stalno obilaze i popravljaju česme, menjaju i postavljaju nove slavine, koje se često kradu. Građani bacaju svašta u odvode, što takođe mora da se popravlja. Senzor na česmi na Trgu kralja Milana je takođe pokvaren, neko je gurnuo drvo unutra, pa sada rade samo tri senzora, tj. voda teče iz tri lava. Moraćemo da nagažujemo neku firmu da sredi to - kaže Ignjatović.

Iz Naisusa dodaju da su samo ove sezone imali na stotine intervencija na javnim česmama upravo zbog toga što ih je neko oštetio ili ukrao neki deo, te da je jedini način da one ostanu netaknute, da neko 24 sata dežura pored njih.


Vodovod: Ostale česme ispravne

Inače, Ignjatović dodaje da su, prema poslednjim informacijama koje ima sa terena, ostale javne česme ispravne, kao i da sa njih građani mogu da piju vodu, jer je ona potpuno ispravna.

Poslednja informacija koju imam je da su sve u funkciji, govorim informaciju koja je okvirnog tipa. Ovog trenutka je možda neko uradio nešto već. Što se nas tiče, mi smo stvorili sve uslove da te česme rade, da funkcionišu - kontrola, ispravnost vode, sve ono što se nas tiče to je odrađeno. Sve što zavisi direktno od samih korisnika - da i će neko nešto oštetiti, polomiti... - rekao je Ignjatović.

Javna česma u parku između Zona, u blizini zgrade "Lepe Brene" je, inače, među prvima puštena u rad ove sezone.

Iako zasad iz Vodovoda nisu upozoravali na nestašicu vode, jer ovih dana temperature nisu visoke, a kiša često pada, ispravne slavine su važne jer nekontrolisana potrošnja, koju plaća opština na čijoj se teritoriji česma nalazi, ipak naposletku pada na teret svih građana.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • LepaBrena

    11:21 // 20. 6. 2018.

    Nije baš do toga da je neko ukrao slavinu. Žitelji okolnih zgrada koji provode vreme u tzv "kučećem parku" tu iza Lepe Brend, u kojoj se inače nalazi komunalna policija, odlično znaju da su vandali klinci i klinke od 12-13 godina. Uzmu plastične flaše, opiče šmrk na max i prskaju se međusobno do u nedogled. Neću da pominjem smeće koje ostave za sobom.
    Ko živi i prolazi ovuda zna o čemu pričam

  • Tivat

    18:51 // 19. 6. 2018.

    Koga briga,vazno da je Kolarov dao lep gol...
    A,mozda su krivi nasi stari neprijatelji-Hrvati,Albanci,Ameri...

  • Jasar

    15:27 // 19. 6. 2018.

    Ma komunalce vise brine dali su napunjene klime u sluzbenim kolima ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: