Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:20, 8. 9. 2020.

| Društvo

Iz kabineta gradonačelnice pozivaju Nišlije da i njima prijavljuju komunalne probleme

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
gradska kuća
Kažu da otvaraju svoja vrata i za komunalne probleme; foto: S. M.

Sem javnim komunalnim preduzećima, građani ubuduće komunalne probleme treba da prijavljuju još i predsednicima opština, kao i njenom kabinetu, poručila je gradonačelnica Niša Dragan Sotirovski. Njena pomoćnica Vladislava Ivković najavila je da je u toku popisivanje udarnih rupa, kao i "snimanje" javne rasvete.

Udarne rupe i svetlo samo su neki od komunalnih problema na koje se Nišlije najčešće žale, a tu su i divlje deponije i neasfaltirani putevi. Putem aplikacije "Prijavi problem" često se žale na ove stavke i Južnim vestima, a najčešće uz komentar da su se obraćali zaduženom javnom komunalnom preduzeću, ali bez reakcije. Kabinet Sotirovski Najavljuju i sanaciju udarnih rupa; foto: JV/M.J.

Pomoćnica i većnici će sve ono što se tiče komunalija rešavati na dnevnom nivou, da se ne dešava da građani prijavljuju komunalnim preduzećima ili gradskim opštinama, a da taj predlog ili informacija ne dođe do Gradske kuće. Naravno, treba prijavljivati i preduzećima, ali ona uglavnom dobijaju naloge od svojih direktora. Da li će doći do direktora ili ne, da li su to neke realne informacije sa terena, to ćemo sve sagledavati i gledamo da maksimalno ubrzamo svu moguću administraciju i gradska preduzeća - rekla je Sotirovski.

Za komunalna pitanja u kabinetu zadužena je Vladislava Ivković, dosadašnja sekretarka Sekretarijata za komunalne delatnosti. Ona je rekla i da se radi popis udarnih rupa, kako bi u najkraćem roku bile sanirane, kao i ulična rasveta. Najavila je i skoro osvetljenje spomenika na Trgu kralja Milana, a u sklopu rekonstrukcije centralnog niškog trga.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja

    09:04 // 9. 9. 2020.

    Po meni je problem a tice se kulture i turizma sto Nis nije ukazao duzno postovanje najpoznatijem Nisliji na svetu caru Konstantinu. Siguran sam da bi Nis dobio na znacaju kada bi postavio jedan grandiozan spomenik Konstantinu i da bude bar 2-3 puta veci od spomenika Sabanu na keju. Medjutim, niko za to nema sluha jer mi smo Srbi i istorija ovde pocinje 1878. god a rimljani su okupatori ko ih sisa

  • Drda

    08:43 // 9. 9. 2020.

    A gradonacelnica ne zivi u Nisu? Nije joj poznato da nema ulice u Nisu bez rupa i propalog asfalta i da se vozi kao na safariju? Gospodja ne primecuje zaprege na sve strane i ulice pune izmeta? Nek resi osnovno pa nek onda pita gradjane da li treba jos a ne da se uvlaci a jos nije sela u fotelju...

  • Za Pufnu

    07:42 // 9. 9. 2020.

    Kakvi NAPREDNJACI u Nišu oni više ne postoje ,kada bi oni mogli da ČUJU ljude u autobusu na pijaci šta pričaju sve bi im bilo jasno .Revolt i nezadovoljstvo . I gradjani koji ne sede u fotelju ,voze se autobusom sami kuvaju rucak , popravljaju kola sami se šminkaju posle 8 god. ukapiraju da nije baš uvek dobro za Njih da o svemu odlučuje Beograd koji u Niš dodje petkom i to jednom u mesec dana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: