Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:53, 17. 11. 2020.

Iz ministarstva negiraju odluku koja u Nišu postoji - u "Pčelicu" ipak samo sa potvrdom

predškolsko Iz Ministarstva kažu da roditelji nisu u obavezi da donose u vrtić potvrdu; foto: A. Kostić

Na odluku niškog Gradskog štaba da u vrtić mogu samo deca čiji roditelji rade i da za to moraju da donesu potvrdu poslodavca najpre su burno reagovali roditelji, pa Ministarstvo prosvete, odakle tvrde da potvrda nije obavezna. Ipak, roditelji svedoče da oni koji je ne donesu od sutra neće moći da ostave dete vaspitačima. Iz "Pčelice" ne komentarišu saopštenje Ministarstva, dok iz kabineta gradonačelnice kažu da je Štab ovu odluku doneo zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Redar

    19:39 // 17. 11. 2020.

    Ovo nije odluka Pcelice vec gradskog staba koju je potpisala Dragana. Podrzavam je i skole bi trebalo bar dve nedelje na on line.

    • Sale

      20:54 // 17. 11. 2020.

      Tacno.Odluka je na svom mestu. Ako trenutno jedan od roditelja radi od kuce ili nije zaposlen nema potrebe za vrticem i da se stvaraju uslovi za sirenje virusa.Svi krive vaspitacise,grad i drzavu a u stvari roditelji postaju sve lenji da se brinu o sopstvenoj deci.Lako se izivljavati u Nisu,a da su im ovo uredbu dali u Nemackoj svi bi sa osmehom poslusali. Dvolicnost i bezobrazluk na vrhuncu.

  • Bahatim vaspitacicama treba neko da ocita bukvicu.

    18:59 // 17. 11. 2020.

    Ma mogu da pricaju vaspitacice sta hoce.Dete ostavljam u obdaniste.Redovno placam.Koji bezobrazluk? Ako im je tesko nek dajy otkaz.

    • The Rock

      19:47 // 17. 11. 2020.

      Bahate vaspitačice? O čemu vi pričate? Baš će njih neko da pita za mišljenje. Ne mogu da verujem kako neko može da bude tako naivan. Obratite se onima koji donose takve odluke.

    • Kupina

      22:52 // 17. 11. 2020.

      Kakve veze imaju vaspitacice sa odlukom grada??????? Ocigledno tebi treba pročitati tekst

    • Jelena

      10:45 // 18. 11. 2020.

      Ostavis dete u "obdaniste" pa u kafic, sta te briga ako uhvati virus, valjda nece bas njega, a i da hoce, proci ce. Vazno je da ga smestis i da "redovno placas" za mesec dana smesnu sumu. Da te udare po dzepu i naplate stvarno koliko vredi boravak deteta u vrticu-hrana, briga, vaspitno obrazovni rad, odmah bi ga ispisala. Tako da ajde malo cutite, vaspitaci cesto vise brinu o vasoj deci od vas.

    • Marija

      13:36 // 18. 11. 2020.

      Nema tih para koje bi me naterale da svoje najmilije dete ostavim kod vaspitacica koje smatram bahatim i neradnicima. Vi imate ozbiljan problem kao roditelj!!! A to sto placate mizernu cenu za potpunu uslugu je problem ove drzave. Da ste na zapadu, debelo bi ste platili svaki dan u vrticu koji Vam je neophodan i debelo bi ste bili zahvalni a ne bahati

    • Kamelija

      15:14 // 18. 11. 2020.

      Bahate vaspitačice a vi mili i dragi?
      Kako vređate ljude koji vam dete vaspitavaju i čuvaju, mogu misliti kakav ste vi roditelj. Spadate u instant majke, vrtić vam hrani dete od toga ništa kući skuvali niste. Visite na telefonu u papučama sa pufnom napred, pa dete u vrtić.
      Bukvicu prvo sebi očitajte.
      Meni je dete u vrtiću i tim ženama orden treba dati što vas podnose.
      Sramota!

  • Sofija

    17:27 // 17. 11. 2020.

    Ne radi im se, voleli bi sa po 5 deteta da rade. Treba da ih je sramota, po lokalnim i ostalim firmama se svi koji mogu nabili da "rade" od kuce a mi sto radimo radimo i za njih. Sta je sa roditeljima koji rade neprijavljeni ili koji rade od kuce ili po kucama, majke koje odrzavaju higijenu po tudjim kucama? Ko ce njima da da Potvrdu? Postoji li taj sto sedi nezaposlen kuci a vodi dete u vrtic?

    • Marija

      21:24 // 17. 11. 2020.

      Rad od kuce podrazumeva da zaista neko obavlja delatnost od kuce. Kako ce neko ko radi od kuce da se brine o malom detetu? Dete trazi svoje, a poslodavac od tebe ocekuje neki rad...i sta covek da radi u tom slucaju?

    • vlada

      22:16 // 17. 11. 2020.

      @sofija, postoje - i to mnogo više nego što možeš da zamisliš!

    • Oki

      22:49 // 17. 11. 2020.

      Svaka treća mama ne radi, a
      dovodi decu. U mom vrticu u grupi mog sina 3 mame guraju kolica sa bebama, a starije dete dovode. Dok mi ostali sto radimo letimo ko muve bez glave. na posao. One bi da im se deca socijalizuju zaboga, a meni su vaspitaci andjeli cuvari mog deteta, jel druge nemam.

    • Realno

      08:37 // 18. 11. 2020.

      Postoji!

    • Jelena

      10:14 // 18. 11. 2020.

      Naravno da postoji, i to je vecina. Vrtic treba da vam bude zadnja a ne lrva opvija u ovom trenutku. Roditelji koji zaista rade su se nekako snasli i ne dovode decu, a vrtici trenutno rade za vas besposlicare, decu trudnica i porodilja. I sram vas bilo, po 50 dece u grupama imamo upisanih, po 35 dolaze, vise vodimo mi racuna o njima nego vi.

    • Suzana

      15:18 // 18. 11. 2020.

      Radite od kuće?
      Spavate, malo komšiluk, kafić pa šoping.
      Džogirate, teretana pa opet kafić.
      Dižete tegove, lakirate nokte, kupujete robote i kuću da vam čiste.
      Lep je rad od kuće iz kreveta.

  • Teraju roditelje da protestvuju ispred obdanista

    19:03 // 17. 11. 2020.

    Kakva reakcija neprimerena.Vamo se prica o povecanju nataliteta, a sve se radi i otezava roditeljima.Izgleda da koji su se uhlebili ne vole da rade.

  • Mara

    21:02 // 17. 11. 2020.

    Ako mi stari mora da trpimo pa u redu je ali ovo što se radi sa decom GREHOTA OD BOGA

    • Deda

      08:06 // 18. 11. 2020.

      Jel to trpis unucici? Ccc

  • mila

    18:46 // 17. 11. 2020.

    Desi li se u skorije vreme, da zbog manjka dece, opet zatvore vrtice i decu grupisu u par dezurnih vrtica u gradu, pozvacu licno Juzne vesti. Jer u tom slucaju, bice jasno da svo ovo maltretiranje nas roditelja nije u cilju mera protiv virusa, vec nas sve zajedno prave na budale, koje ce da ih finansiraju dok oni stede na ogrevu i salju svoje pcelice jelte da rade po covid ambuntama i klinikama.

  • Marija

    09:29 // 18. 11. 2020.

    Jadna je zemlja u kojoj roditelji u sred pandemije se dovijaju na svaki nacin da nabave potvrde da rade i ako sede kod kuce ili imaju alternativu za cuvanje dece koju ne zele da je iskoriste, jer sta ce vaspitacica sa 5 oro. Roditelji iz cije svake reci se vidi mrznja prema vaspitacima a istim tima ostavljaju svoje najmilije na cuvanje...nadajte se samo da vam deca to sve nece zapamtiti i naplatit

  • Milos G

    21:32 // 17. 11. 2020.

    Postovanje svima, a da li neko razmislja o tome da i oni sto su kuci moraju da rade a ne kao u drzavnim sluzbama da sede kuci i nista ne rade.Daj ljudi mora malo vise da se razmislja,kao drugo deci je mesto u skoli kao i ljudima koji ih uce a zivot ne sme da stane jer to prirodno stanje nije.Pozz

  • Mikica

    19:57 // 17. 11. 2020.

    https://www.detinjarije.com/u-vrtice-se-vraca-mera-iz-maja-roditelji-ce-dokazivati-da-moraju-na-posao/?fbclid=IwAR0u_PVOhHkI21FJo9WQ-93FwTbXHjcYyZMkAej1HefmNLRlC2f6lmgVlJQ

  • Maki

    12:07 // 18. 11. 2020.

    Krive su vam vaspitacice i zaboga sto ne mozete tek tako u jeku epidemije da posaljete dete u vrtic a polovina vas zavrsila fiktivni rad od kuce.Kad su zabranili posete u starackim domovima isto ste se bunili i sta se desilo.Nikad vam nista ne valja a mislim da ne valjate ni sami sebi.Budite odgovorni malo makar prema vasoj deci u ovim teskim trenucima.Kad ste vec kuci cuvajte decu, cast izuzecima

  • Jelena

    04:43 // 18. 11. 2020.

    Moje dete ima 5 godine i nikad nije isla u vrtic. A zasto? Zato sto joj mama ne radi. A zasto mama je radi? Pa zato sto nema ko da joj cuva dete... i tako prodjose 5 godine i ona bez vrtica nauci se sama kuci sve ono sto deca uce u vrticu, tako da ni u skolu ne mora da ide. Sta ce tamo. I onako joj mama sedi kuci. Koga je to briga...

  • Dete je dete, da ga volite i razumete

    21:47 // 17. 11. 2020.

    Roditelj koji radi od kuće nije baš u mogućnosti i da 8 sati pazi na dete, to svako ko je probao zna.
    No, to na stranu, jako je licemerno od strane lokalnog kš i komandanta istog, da ovom merom predstave javnosti navodno zalaganje i trud u cilju suzbijanja epidemije dok fabrike rade punom parom i sa sumnjivim poštovanjem preventivnih mera (maske, distanca, dezinfekcija).
    Nisu deca kriva, mi smo.

  • Marija

    12:16 // 18. 11. 2020.

    Procitah, vaspitacice su neradnice, hoce da imaju po petoro dece i da ne rade nista. Ne uce nicemu decu, vaspitno obrazovni rad ne postoji i slicno...A znate sta je najtuznije, sto deca koja dodju u vrtic, vise od ucenje, slova, brojeva, recitacija, prica zele da ih vaspitacica zagrli, da prica sa njima, da ih primete i uvaze. Razmislimo svi o tome, takodje, sada kad sedimo kod kuce vise nego inac

  • Mina

    17:06 // 18. 11. 2020.

    Ja koliko znam uslov za upis u vrtic je da oba roditelja rade. Upisali decu preko veze, a ko stvarno radi na listi čekanja moze samo da sanja upis u vrtic.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: