Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 2. 10. 2020.

| Društvo

Iz uprave KC Niš zaključke lekara Stručnog saveta nazvali politikantskim pamfletom

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Uprava KC Nis; foto: Vanja Keser
Uprava tvrdi da su spremni za novi talas, a da je dokument Stručnog saveta napad na državu; foto: Vanja Keser

Zaključak Stručnog saveta Kliničkog centra Niš, čiji članovi smatraju da ova ustanova nije spremna za novi talas korone, prema mišljenju Uprave je zapravo tabloidno pisanje i politikantski pamflet lekara čiji je mandat istekao i koji nisu ni učestvovali u zbrinjavanju pacijenata. Tvrde i da su potpuno spremni za treći talas epidemije, a da su neki predlozi Saveta već rešeni problemi.

Kao i ranije kada neko kritikuje rad i organizaciju Kliničkog centra u Nišu, Uprava reaguje saopštenjem u kome ne prihvata sugestije, a sada stavove kolega nazivaju poluinformacijama i potpunim dezinformacijama.

Tako nazivaju i dokument Stručnog saveta i tvrde da u potpunosti spremno dočekuju treći talas epidemije, sa svim svojim kapacitetima i motivisanim zdravstvenim radnicima.

Tako da ga ovakva tabloidna pisanja, neće pokolebati da i ovu bitku vodi do kraja - navode u saopštenju.

Lekare koji su dokument potpisali diskredituju time što kažu da su to ljudi kojima je istekao mandat i koji ni na koji način, nijedan jedini dan nisu učestvovali u zbrinjavanju obolelih.

Dokument u kome lekari savetuju generalnog direktora kako da borba sa koronom bude bolja, za Upravu, kažu, nema nikakav legitimitet i ne predstavlja zvaničan stav rukovodstva.

Već ima za cilj da ovakvim zluradim pisanijem dezavuiše rad celokupnog zdravstvenog osoblja niškog Klničkog centra i obezvredi nadljudsko zalaganje u zbrinjavanju pacijenata tokom svih ovih meseci, za vreme trajanja epidemije. Prvenstveno, navedeni dokument nije odštampan na zavaničnom memorandumu ustanove, niti ima delovodni broj, već se nalazi na memorandumu jedne Klinike Kliničkog centra Niš, čije ime se često navodi u medijskim izveštajima i tabloidnim vestima - napominju.

O Stručnom savetu takođe kažu da se nisu sastajali poslednjih 18 meseci, da bi na dva sastanka, održana za 24 sata, samo 4 člana bila prisutna, "od kojih se “najglasniji“ zagovornici ovog politikanskog pamfleta, na sednicima nisu pojavljivali duže od 4 godine".


Uprava tvrdi da su neki predlozi lekara već završeni

Iz Uprave KC Niš takođe tvrde da je rekonstrukcija vodova centralnih medicinskih gasova na Infektivnoj klinici već završena, da su kapaciteti prošireni u odnosu na dosadašnje i da će prvi pacijenti biti hospitalizovani već za koji dan.

Takođe, začuđujuće je i neznanje, a daleko da je za pohvalu, istih tih potpisnika, da je projekat rekontrukcije bolnice u Knez selu i njeno stavljanje u Covid sistem, odavno predat nadležnim organima, koji već uveliko rade na tome - dodaju u saopštenju.

Zato zaključuju da je stav Stručnog saveta "neuspeli pokušaj providnog politkanskog mešetarenja i samopromocije", a da cilj nije unapređenje zdravstvene zaštite, već ispunjenje nečijih kadrovdskih sanjarenja, ali i direktan napad na državu i Ministarstvo zdravlja.

Dokazi za to su, kako tvrde, pozitivne ocene kompletnog rada KC Niš od strane stručnih komisija Ministarstva zdravlja, ali i stručnih medicinskih timova iz Kine i Italije.

Kompletno saopštenje Uprave Kliničkog centra Niš možete pročitati u dokumentu na kraju teksta.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Saopštenje Uprave KC Niš nakon mišljenja Stručnog saveta da nisu spremni za novi talas (preuzmi) - 819.00 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoki

    21:50 // 3. 10. 2020.

    Milentije svaka ti je zlatna! Ko čita Zakon o zdravstvenoj zaštiti? Ako su dr iz Uprave KC-a laici, odnosno neuke stranke trebalo bi da imaju pomoćnike pravne struke, a imaju ih ali ih ovi loše isavetuju, rekao bih zbog ne znanja i zato što ne vole da čitaju. Stručni savet bi trebao najmanje dva puta u mesecu da se sastaje, a to što im je još mandat istekao e to je šlag na tortu.

  • Naissus

    19:03 // 3. 10. 2020.

    Ko nas sve leci .... dobri smo mi, dobri

  • Rade

    14:20 // 3. 10. 2020.

    Prvo , ovde se ne bore nekakve suprostavljene političke opcije. Svi su članovi SNS. U pitanju su novac, moć, vlast, fotelja...Molim Ministra Lončara, da postavi za Direktora KC Niš nekog anonimnog doktora iz Arandjelovca, Bele Crkve, Priboja ili Kuršumlije. Može i neki visoku medicinsku sestru sa doktoratom. Ne zaslužujemo bolje.Niško zdravstvo je kao i grad Nula.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: