Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 28. 6. 2011.

| Društvo

Izabrana zlatna frula juga

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti
vranje, zlatna frula
Milica Stošić

VRANJSKA BANJA - U Vranjskoj Banji je održana Međuokružna smotra frulaša „Zlatna frula juga Srbije“. Najbolji na ovoj smotri kvalifikovali su se za učešće na Sabor frulaša Srbije koji se svake godine krajem jula održava u Prislonici kod Čačka.

Svoje umeće na frulama pokazalo je dvadesetak frulaša iz Pčinjskog, Jablaničkog, Niškog, Pirotskog i Topličkog okruga, koji su se takmičili u tri kategorije izvorno, duetsko i estradno sviranje.

Po odluci žirija u Prislonici će se za najbolju frulu Srbije takmičiti Stanisavljević Nikola iz Trgovišta, koji je bio najbolji u kategoriji izvornog sviranja, zatim najbolju duetsku prezentaciju imali su Nikoliv Dimitrije i Petković Novica iz Leskovca, dok je po odluci žirija najbolju savremenu prezentaciju na fruli izveo Nikolov Dimitrije iz Leskovca.

Specijalno priznanje i kvalifikaciju za takmičenje u prislonici osvojio je desetogodišnji Đorđević Miloš iz Grdelice. Žiri koji je bio sastavljen od profesora muzike i majstora frule ocenio je  takmičenje kao izuzetno uspešno.

U revijalnom delu okupljeni ljubitelji narodnog stvaralaštva uživali su u nastupu Milice Stošić, majstora frule iz Vranja, zatim se publici predstavio Radoslav Doderović iz udruženja  guslara ipisaca epske poezije iz Gornje Jablanice kod Medveđe, kao i Dimitrijevvić Slobodan Gale, gajdaš iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: