Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:02, 9. 11. 2022.

| Društvo

Izabrane firme koje će praviti mobilijare, poznato kako će izgledati park kod “Delte” u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
delta mobilijar 6 (1)
Grad objavio ilustrativne fotografije; foto: Printscreen

Za klupe, korpe za smeće, šah i dečiji mobilijar u parku kod tržnog centra Delta planet u Nišu biće zadužene firme Korali iz Kraljeva i Džungla 035 iz Jagodine. Iz gradske kase će za to biti izdvojeno oko 8,2 miliona dinara sa PDV-om, a u okviru tenderske dokumentacije Grad je objavio i fotografije koje ilustruju kako će sve to izgledati.

delta mobilijar 1 (1) foto: PrintscreenU planu je da park dobije 32 klupe, 30 korpi za otpatke, 17 pepeljara, ali i četiri seta za šah, koji bi trebalo da imaju klupe, stolove i table. Sve to radiće firma Korali iz Konareva za 3.999.954 dinara bez, odnosno 4.799.944 sa PDV-om.

Za taj deo posla na tender se javila i kompanija Miodrag Zamboni PR Čelik ZM Velika Plana, koja je ponudila nižu cenu - 4.435.000 sa PDV-om, ali je ta ponuda odbijena.

U kriterijumu naručioca za izbor privrednog subjekta je u okviru tehniičkog i stručnog kapaciteta - tehnička lica ili tela, zahtevano da ponuđač ima najmanje dva angažovana lica na poslovima istim ili sličnim predmetu nabavke, a ponuđač je naveo samo jedno lice po navedenom zahtevu, te iz tog razloga nije ispunio kriterijum za izbor privrednog subjekta - obrazlažu u Odluci o dodeli ugovora.

delta mobilijar 5 (1) foto: PrintscreenDžungla 035 iz Jagodine, koja se jedina javila da pravi dečiji mobilijar, biće zadužena za to. Dva igrališta sa ljuljaškama, gnezdo ljuljaškama, njihalicama i klackalicama koštaće 2.874.000 bez, odnosno 3.448.800 sa PDV-om.

Tako će opremanje parka ukupno koštati 8.248.744 dinara, a dve firme imaće 40 dana da završe posao nakon što potpišu ugovor sa Gradom.

Komisija za javnu nabavku je pregledom dostavljenih ponuda za Partiju 1 - ponuđač Korali d.o.o. Kraljevo, Konarevo i Partiju 2 - ponuđač Džungla 035 d.o.o. Jagodina, konstatovala da su iste prihvatljive i da su ponuđene cene ispod iznosa procenjenih vrednosti - zaključuju iz Grada.

Inače, izgradnja parka počela je avgusta prošle godine i nadležni su tada rekli da će on biti gotov na proleće 2022.

delta mobilijar 3 (1) foto: PrintscreenPark će izgledati drugačije u odnosu na prvobitni idejni projekat, a iz Grada su naveli da je razlog to što su građani predložili dodatne sadržaje, poput prostora za održavanje manifestacija i teretane na otvorenom.

Nadležni su najpre poručivali da je reč o donaciji kompanije Delta, ali je i za ozelenjavanje, zalivne sisteme i sadnju drveća iz gradske kase izdvojeno oko 6,8 miliona dinara.

Priprema terena za izgradnju parka počela je aprila prošle godine, rušenjem objekata bez građevinske dozvole, sečom drveća i raščišćavanjem divlje deponije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Brate mili

    18:47 // 11. 11. 2022.

    Onaj letnjikovac ja ne znam neko iza svoje supe u dvoristu dal bi stavio, postavili tamo cesmu koja ima da se kupi na buvljaku za 5000 dinara doduse pitanje je koliko su to platili.

    Najsmesnije od svega je sto su posekli svo drvece da bi napravili - park.

  • Ivan

    20:16 // 10. 11. 2022.

    Zar nije taj "park" Deltin, sto onda placamo mi to?

  • Aleksandar

    15:49 // 10. 11. 2022.

    Naravno da su iz kraljeva i jagodine. Iz niša smo svi nesposobni!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: