Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:43, 8. 4. 2021.

| Društvo

Izabrane na 3 meseca, pa produžen v.d. status načelnicama uprava u Nišu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
gradska uprava
Još 3 meseca pa najavljen konkurs; foto: JV

Odlukom Gradskog veća, svih 6 načelnica uprava u Nišu dobile su produžetak v.d statusa pa će, prema odluci, na tim mestima ostati još najduže 3 meseca. One su na ove funkcije posle nove organizacije imenovane 1. januara.

Novom reformom Gradske uprave u Nišu, drugom u poslednje 4 godine, umesto jedne uprave i Ljubiše Janjića, Nišlije su dobile 6 uprava i isto toliko načelnica koje su prema rešenju imale v.d. status i to oročen, za početak, na 3 meseca.

Tada je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila da će na tim pozicijama biti maksimalno 6 meseci, nakon čega će biti raspisan konkurs.

Dva puta po 3 meseca, a kasnije na konkurs mogu da se jave svi koji ispunjavaju uslove po zakonu. Naravno, ono što načelnice znaju to je da uprave koje budu najslabije radile nećemo čekati 3 i 6 meseci. Nažalost, zbog svega, zbog pandemije i očekivanja građanstva te najslabije karike će morati da odu - rekla je tada gradonačelnica.

Uprava koje su slabo radile, prema mišljenju gradonačelnice i Veća izgleda da nije bilo, pa su svih 6 načelnica - Marina Janković, Nina Ilić, Marina Živulović Petrović, Ružica Đorđević, Katarina Mitrovski i Snežana Jovanović dobile nova rešenja i još 3 meseca da se dokažu na ovim pozicijama.

U cilju obezbeđivanja neophodnih uslova za nesmetano funkcionisanje i kontinuirano obavljanje poslova iz adležnosti Uprave, produžava se Marini Janković status vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja, najduže još tri meseca, počev od 01.04.2021.godine - rešenje je Gradskog veća.

Identična rešenja dobile su i ostale načelnice.

Podsetimo, Upravom za organe grada i građanska stanja rukovodi Marina Janković, diplomirana pravnica i sekretarka Gradskog veća.

Upravom za finansije rukovodi Nina Ilić, diplomirani ekonomista koja je radila u poreskoj administraciji Grada, a v.d načelnica Uprave za građevinarstvo je Marina Živulović Petrović, ranije šefica Građevinske inspekcije.

Sekretarka Skupštine Grada Ružica Đorđević preuzela Upravu za imovinu i održivi razvoj, dok je nekadašnja Janićeva zamenica Katarina Mitrovski preuzela Upravu za društvene delatnosti, a Snežana Jovanović i dalje upravlja Upravom za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove.

Od početka 2021. godine umesto jedne Uprave i 17 sekretarijata, Niš ima 6 uprava i 6 načelnica, a gradonačelnica je rekla da se ovom reformom “približavamo Evropskoj uniji”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Svetozar arhitekta

    12:17 // 10. 4. 2021.

    Epa ovako ja ću da tražim povratak na posao iako sam otišao u penziju pre godinu dana sada ću već da krenem da se raspituje koja su mi prava da se vratim hoću da radim do sedamdeset možda i konkurišem na tom konkursu jer imam iskustvo od dotične više po čemu da ona radi do sedamdeset ili par god više
    A MI SMO MORALI DA POŠTUJEMO ZAKON I DA PRIHVATIMO PENZIJU pratiću ovaj slučaj do kraja.

    • Dragan S.....

      11:57 // 11. 4. 2021.

      Podrška prijatelju ja sam sa šezdeset dve godine penzioner a dotična persona koja ničim to nije zaslužila iskorišćavala kolege godinama hoće da ućari i da radi posle stečenih uslova, nisu ljudi od juče tražiću i ja da se vratim da radim da vidimo kako to zakon važi za jedne jedno a za druge drugo, druge nema ovo je vrh licemerja.

  • Teraj

    05:36 // 10. 4. 2021.

    U pravu ste Jasminko sada to treba da se primeni i na ostale .Uprava za komunalne ima ljude u Nikole.Pašića 24 i Voždovoj svi da se upisuju na jedno mesto.
    Uprava za društvene delatnosti ima ljude u Prijezdinoj,oficirskom domu,Voždovoj svi da se upisuju na jednom mestu.Uprava za organe Grada ima ljude u mesnim kancelarijama od Bjegovića do vrežine svi na jedno to su dostignuća NA ČE LNICe.

  • Janko

    20:09 // 9. 4. 2021.

    Uvele su ih nacelnice u red, naterale ih da dolaze na posao, a oni neradnici sada kukaju i pisu komentare.
    Ako, ako

    • Alo taksi...

      12:10 // 10. 4. 2021.

      Janko je Jasminko ej molim te nemoj da izmišljaš idite u penziju stekle ste uslove ali to krijete dosta više mučite te jadnike tamo nisu vam to inspekcije pa da ćute.

    • Bivši radnik

      12:29 // 10. 4. 2021.

      Nije tačno ne kukaju oni nego ti koji su razotkriveni šta su radeli godinama sa ljudima oni kukaju uplelo se pile u kučine
      pa neznatne kako da zataškate stvar saznalo se šta su godinama radele sa zaposlenima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: