Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 9. 8. 2018.

| Društvo

Izabrani novi-stari direktori niškog Muzeja i Centra za socijalni rad

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
narodni muzej niš
Spasić najkompetentniji?; foto: wikimedia

Premda su se na konkurs za direktora Narodnog muzeja prijavila i dvojica profesora istorije, većina članova Odbora za imenovanja direktora, ocenilo je da je dosadašnji v. d. direktora Nenad Spasić kompetetniji od njih za tu funkciju. Odbor je odlučivao i o direktoru Centra za socijalni rad, gde se prijavio samo dosadašnji direktor Zoran Jovanović, kome će ovo biti 3. mandat u istoj rukovodećoj fotelji.

Nakon zbrke sa izborom direktora Narodnog muzeja, kada su odbijena dva kandidata zbog toga što nisu dostavili dokumentaciju koja nije ni tražena u konkursu, konkurs je ponovljen, ali je opet favorit Odbora za imenovanja dosadašnji v. d. direktora Spasić.

Članica Odbora i gradska odbornica Inicijative za Niš Radmila Popović kaže da je skandalozno to što Odbor "ignoriše postojanje kandidata koji su usko stručni za oblast tih ustanova za koje su kandidovani".

Nebojša Radenković je doktor istorijskih nauka, koji je magistrirao na antičkoj istoriji Niša, ali to se ignoriše. Oni su poslati nama na Odboru da se uzmu u obzir, ali nisu prihvaćeni kao predlog i predložen je Nenad Spasić. Ja naravno nisam bila za to. Na ovom Odboru se ignorisalo postojanje kandidata koji su usko stručni za oblast tih ustanova za koje su kandidovani - rekla je Popovićeva.

Inače, komentar od predsednika Odbora za imenovanja Ivana Jovanovića zašto je Spasić bolji izbor od druge dvojice je izostao, jer se novinarima Južnih vesti nije javljao na telefon.

Podsetimo, Nenada Spasića je Odbor za imenovanje pre nešto više od godinu dana imenovao za v. d. direktora Narodnog muzeja, a dotad je bio zaposlen u ovoj ustanovi. Na tom mestu zamenio je Slavišu Popovića.

Na prošlom konkursu za direktore javilo se 4 kandidata, od kojih je jedan odbijen jer nije imao dovoljno radnog iskustva, a dvojica jer nisu imali lekarsko uverenje, iako ovaj dokument nije ni tražen konkursom, te je prvobitno prihvaćena kandidatura samo aktuelnog v. d. direktora Spasića.


Treći mandat za direktora niškog Centra za socijalni rad

Odbor za imenovanja razmatrao je i kandidaturu za direktora Centra za socijalni rad "Sveti Sava", a jedini kandidat je, kaže Popovićeva, bio dosadašnji direktor Zoran Jović.

Njegova kandidatura je prosleđena Odboru za imenovanje na razmatranje, pa je prosleđeno dalje Ministarstvu za rad. Takva je procedura - rekla je Popovićeva.

Ona dodaje da je veliki problem to što su potencijalni kandidati obeshrabreni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • D. Stojanović RPK

    14:00 // 11. 8. 2018.

    Da Niš ima više Spasića, postojala bi šansa za mlade i razvoj Grada.

  • Aperkat

    17:08 // 9. 8. 2018.

    Budzetlije,jos malo,pa nece imati ni za plate!Menadzmenti su vam apartcici,vazno da se dograbe do fotelje,reference 0.

  • @jovana

    15:31 // 9. 8. 2018.

    Poznajem gospodina,divan covek i treba vise od poznavanja istorije za direktora.Jel trebao mladjani istoricar iz jednog JP da pobedi iskustvo i postane direktor.Smesto :) Bravo za Spasica !

    • Dejan istoricar

      18:26 // 9. 8. 2018.

      Stize sendvic za tebe!

    • Dejan istoricar

      18:29 // 9. 8. 2018.

      I da, kaze se 'trebalo'... Radnice muzeja...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: