Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 24. 8. 2015.

| Društvo

Izbeglice u Preševu leče i lekari niškog Doma zdravlja

Autor:Danijel FrfalanovićIzvor:Južne vesti
Presevo
Hiljade izbeglica u Preševu;

Lekari niškog Doma zdravlja priključili su se kolegama sa juga kako bi pružili prvu pomoć izbeglicama pristiglim u toku noći iz Makedonije i kojih u kampu na Miratovačkom polju i Prihvatnom centru u Preševu trenutno ima oko 5.000.

Kako navode u niškom Domu zdravlja, izbegli uglavnom dolaze sa povišenom temperaturom, gušoboljom, povredama i uganućima, s obzirom da veliki deo puta prelaze pešice.

Miratovacko-polju Sve više izbeglica na Miratovačkom poljuMeđu njima ima dosta trudnica i dece, kojima je, kako kažu, pomoć neophodna.

Samo u toku jučerašnjeg dana, dve ekipe niških lekara obavile su oko 120 pregleda, a uglavnom su previjali žuljeve, sanirali povrede i davali pristiglima lekove za smirenje i protiv bolova - kaže direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

On dodaje i da su lekari morali da se vrate noćas jer nemaju gde da borave, a vratiće se ponovo po pozivu sutra ili prekosutra.

Inače, u zadnja 24 sata u Preševo je stiglo oko 5.000 izbeglica, što je znatno više od dosadašnjeg proseka od oko 2.000.

Prema podacima Komesarijata za izbeglice UN, samo u toku noći između subote i nedelje, nakon što je Makedonija otvorila granicu, u Srbiju je ušlo najmanje 7.000 ljudi, a očekuje se da narednih dana pristigne još veći broj izbeglica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Krstic

    22:05 // 24. 8. 2015.

    A gde idu po uput?

  • jof

    20:32 // 24. 8. 2015.

    Redakcijo,ovde hocu da napisem da DZ,Klinicki centar i Vojna bolnica treba da podele ovu obavezu.Zdravstvo je zdravstvo i nije vazno kako je KRSTENO.Sto su ovi u DZ i Klinickom povlasceni u odnosu na Vojnu? Lekar je lekar,bilo gde da radi i ima istu obavezu kao svaki mu kolega.Uostalom,svi su placeni iz istog budzeta.

    • Инкогнито Ја

      08:00 // 25. 8. 2015.

      Ако је тако, зашто онда уопште постоји војна болница? Зашто је војни врх направио свој Медицински факултет? У држави која има превише Мед.Фак. и од пара гладног народа
      Заложите се да поделите и привилегије које имате као војна лица са колегама из ДЗ или КЦ.

  • ana

    20:01 // 24. 8. 2015.

    Gopodine Jerkan,bravo.Tako i treba,a birokratskim sestrama i lekarima malo treba prakse.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: