Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 27. 9. 2019.

| Društvo

Izbor direktora niških javnih preduzeća pod velom tajne - ništa se ne zna ili se ne govori

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
fotelja
Netransparentnost na delu; foto: A. K.

Direkcija za javni prevoz Niša, Gorica i Nišstan trebalo bi da dobiju direktore, međutim, niko od nadležnih ne želi da govori o kandidatima koji su se prijavili, niti ko će sesti u direktorske fotelje, iako je konkurs završen pre nekoliko dana, a nadležna Komisija za izbor direktora zasedala i pregledala prijave.

Da je Niš jedan od najnetransparentnijih gradova u Srbiji, što je pokazalo istraživanje "Transparentnosti Srbije", govori i aktuelni izbor direktora tri niška preduzeća.

Pošto je trojici v. d. direktora istekao jednogodišnji mandat, 23. avgusta raspisan je konkurs za izbor direktora. Da je sednica na kojoj su se proveravale pristigle prijave i birali glavni kandidati za direktore Nišstana, Gorice i Direkcije za javni prevoz potvrdila je predsednica Komisije za izbor direktora Olivera Igić.

Međutim, ko su oni i koliko se uopšte kandidata javilo na konkursu, nije želela da govori.

Obratite se pismeno službi pri Gradskoj upravi - rekla je Igićeva.

Načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić, kako obično i radi poslednje dve godine, odbio je da se javi na telefon novinarima Južnih vesti, ali i da odgovori na pitanja upućena SMS-om.

O direktorima ništa ne zna ni predsednik niške Skupštine Rade Rajković i kaže da bi informacije trebalo da ima jedino Komisija.

“Neinformisani” su i u Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, gde kažu da im ništa u vezi sa tim nije stiglo.

Podataka nema ni na zvaničnom gradskom sajtu, gde upravo postoji odeljak o radu Komisije za izbor direktora i gde su do saziva ovog sastava Komsije, redovno objavljivane informacije.

Inače, nekoliko medija je, nakon što su novinari Južnih vesti poslali pitanja u vezi sa izborom direktora nadležnim institucijama, objavili teksotve u kojima pišu da je “konkurs raspisan” i to ovo nedelje, što je netačna informacija, jer bi u tom slučaju konkurs morao da bude objavljen na sajtu grada i u nekim dnevnim novinama.

Podsetimo, čitav postupak za izbor direktora 2017. godine je bio netransparentan.

Komisija koja ga je spvela bila je u istom sazivu kao ova, a nakon objavljivanja rezultata goreli su automobii zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, koji je bio jedan od kandidata za direktora JKP Naissus, kao i aktuelnog direktora Tržnice Gorana Đorđevića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    12:06 // 28. 9. 2019.

    Nazalost odavno,od 1945 ta preduzeca su u nadleznosti i drzave i vladajuce partije.I danas imamo SKJ tj,SKS.Nazalost to su sluzbe van javnosti i gradjana,to je njihovo zadovoljavanje potreba.Dok je tako bice nam ovako.

  • jova

    08:25 // 28. 9. 2019.

    Molim.JV da pitaju nadlezne,kako je moguce da u Transfuziji bude direktor sedma godina u vd stanju,po kom zakonu?

  • JA

    22:23 // 27. 9. 2019.

    Ma u SPS-u ne mogu da se dogovore da li će direktor Nišstana da bude Tickov sin ili Vaskovićev prijatelj...

    • Džontra Volta

      21:45 // 28. 9. 2019.

      Vaskovićev prijatelj jaču vezu ima. Nabacuje mu poslove a ovaj ga gura.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: