Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:03, 7. 3. 2019.

Izbor direktora u Gimnaziji "Bora Stanković" - prigovori, pretnje, najavljene krivične prijave

Gimnazija-Stevan-Sremac-google-street-view Vruć izbor za direktora "Bore"; foto: GSV

Grupa kandidata na konkursu za direktora Gimnazije “Bora Stanković u Nišu podnela je prigovor na rad komisije i tvrde da se cela procedura sprovodi tako da favorizuje jednog kandidata, jedinog koji nije iz ove škole - aktuelnog direktora OŠ “Car Konstantin” Nenada Stefanovića. Stefanović na njihove optužbe kaže da su bez osnova, da se na konkurs prijavio iz ličnih i profesionalnih razloga i da nije član nijedne stranke.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Milja

    16:41 // 7. 3. 2019.

    O ugledu kandudata iz skole i kredibilitetu govori broj glasova koje su osvojili. Kandidat koji je je obavesti juzne vesti je dobio 2 glasa, znaci 1 svoj i 1 od nekog. Tako da su potpuno "zalutali"!

  • Pera

    20:39 // 7. 3. 2019.

    Ne branim ovog kandidata sto ga napadaju, ali nije posteno da njega "ogovaramo" po imenu i prezimenu, a da ove kandidate iz Bore zovemo "neki profesori ili grupa profesora ili grupa kandidata". Kao sad oni stite interese skole, a neko sa strane je protiv interesa skole. Odjednom se "homogenizovali" i utvrdili da im neko preti. Nemam pojma ko su, mozda su i najbolji profesori, ali malo postovanja.

    • Milja

      23:16 // 7. 3. 2019.

      Slazem se sa komentarom. Ima nas koji ih poznajemo, nemaju oni sposobnosti da to rade. Imaju sposobnosti da se udruze i pljuju po skoli, a "toliko je vole". Za skolu bi bilo katastrofa da neko od njih bude direktor.

  • Miloš Igić

    11:23 // 8. 3. 2019.

    Ljiljana Zlatanović mi je bila razredna, sve pohvale za nju i kao pedagoga i kao osobu.

    • Pera

      14:36 // 8. 3. 2019.

      To je verovatno bilo u proslom veku?!

    • Bivši ogorčeni đak

      05:40 // 9. 3. 2019.

      Forsira decu čiji su roditelji na pozicijama u gradu! Na svu silu moraju da budu najbolji i kada nisu! Imam vrlo loše mišljenje o njenom moralu i o ljudskim vrednostima!

  • Mara

    16:31 // 7. 3. 2019.

    Za direktorku prof iz istorije Vladanu ili Dinić Vladimir to je najjači kadar. Odavno to žele

    • Tivat

      22:36 // 7. 3. 2019.

      Mani se od profesori, tebi treba uciteljica!

  • Vladica domar

    19:03 // 7. 3. 2019.

    Mitić Andrej za direktora, da zavede red tamo, da se zna šta se sme i ne sme i ko je ko

    • Petar petrovic

      19:20 // 7. 3. 2019.

      Slazem se sa vama kolega, Andrej je jedini koji moze red da zavede u ovom haosu!

    • Žika

      03:31 // 8. 3. 2019.

      A šta ga preporučuje? Koji kvaliteti?

  • Milos

    09:01 // 8. 3. 2019.

    Poznajem licno oba direktora skole, bivsu direktorku Ljiljanu Z. i direktora Nenada S., radio sam u obe skole i imao prilike da vidim kako vode skole.Sve pohvale licno za oboje. Ali omraz,nepodnosenje medjusobno izmedju kolega sam osetio samo u GIMNAZIJI BORI, i znajte da tamo njihova deca koja su u toj skoli ne smeju imati manje od 5.Zavidnost i mrzanja u zbornici je strasna.Ocekivano da se bune.

    • Milja

      11:37 // 8. 3. 2019.

      Bravo za komentar jedan od 4-5 realnih ostali su bez osnova. Daju ih citaoci koji ne poznaju gomilu kandidata i njihove sposobnosti. Ni jedan od njih ne treba da bude direktor. Radi se o nastavnicima koji ne vole ono sto rade pa hoce promenu. Nijednom od njih nije vazan opsti interes vec iskljucivo licni.

  • Lana

    01:02 // 8. 3. 2019.

    Na žalost ili na sreću,ovo je mali grad,pa se u njemu sve zna.Ta ista grupa profesora,koja sada pljuje po politicarima,danima je obilazila vrata istih i pokušavala da nahvata svoje veze.Bacili su ljagu na skolu koja jeste najbolja,ali ne zbog njih,već zbog dece koja je pohadjaju.Najmanje sto mogu sada da urade je da se izvine učenicima,sto su zbog LIČNIH interesa ukaljali ugled NJIHOVE skole!

  • catch me

    16:55 // 7. 3. 2019.

    Stefanović je itekako povezan sa SNS i sa Načelnikom školske Uprave u Okrugu. Prate ga nepravilnosti i mobing u okviru kolektiva u Car Konstantin školi. Jedva čekaju da mu vide leđa. Sve to stručnjak do stručnjaka, jedne iste vrte... Niko nije ništa dogovorio, samo plaše ljude, držite se vi čvrsto profesori, a ovoj drugoj grupici poruka građana: svima ste se smučili!!! Podrška profesorima!!!

  • Mila

    21:23 // 7. 3. 2019.

    Podrška profesorima! Ne dozvolite da vam SNS-ovci biraju direktora!

  • gaga

    17:07 // 7. 3. 2019.

    Ne mozete da budete direktor ako niste stranacki kadar,pa makar i skriveno ne morate da ste clan,ali da neko ,,jak,,sroji iza vas,to je Srbija danas.

  • Mika

    20:42 // 7. 3. 2019.

    Zasto su zamrceni potpisi?

  • Petar

    18:07 // 7. 3. 2019.

    SNS pokusava preko svojih poslusnika niskog morala preuzme sve pod svoju kontrolu, primenjujuci nacisticke metode. Profesori odbranite Gimnaziju.

  • Anonimus

    19:20 // 7. 3. 2019.

    Zadruga sezona 3

  • Posmatrač

    14:04 // 8. 3. 2019.

    Za sve je kriva gospođa direktor, njen posao je da odradi bezbolnu tranziciju. Umesto toga, ona je rešila da dovede čoveka sa strane. Zar je moguće da ni jedan profesor Bore Stanković nije dostojan da je zameni i sedne u tu fotelju?!?

    • Milja

      21:59 // 8. 3. 2019.

      Ima dostojnih i kvalitetnih profesora ali nisu konkurisali ne zele!!

  • Ljubezni Haralampije?

    00:20 // 8. 3. 2019.

    Znači nije Ljiljana Zlatanović doživotno? Nema više nameštenih tendera, nema muža načelnika tržišne da joj drži leđa, nema jakih veza u ministarstvu... Prosto ne mogu da verujem da se ovo desilo...

    • Pera

      14:28 // 8. 3. 2019.

      LJiljana Zlatanović nije doživotno, ali mora u penziju pa zbog toga odlazi.

  • Profesor

    20:57 // 7. 3. 2019.

    Potpuno ista situacija kao i u OS Jastrebacki partizani u Merosini!

  • Zocko

    21:23 // 7. 3. 2019.

    Dobra deca, specificni profesori, a u skoli katastrofalni propisi! Imaju srece jer uvek imaju djake. Sa te strane su sigurni, pa ostalo vise nije ni bitno. Oni za tren oka pregrade ucionicu staru 100 godina i naprave dva cumeza. Katastrofa!

    • bivsi djak2

      22:45 // 7. 3. 2019.

      Riba smrdi od glave...
      Sve oterala dobre profesore a ostale ulizice i poltroni, cast retkima

  • xyz

    23:05 // 7. 3. 2019.

    Primer deci..

  • Oscar Pitagor

    12:36 // 8. 3. 2019.

    Ко год да буде изабран-деца губе.Овакав систем школства [нарочито кадрови] припадају прошлом миленијуму.Квалитетно образовање је БУКВАЛНО лек за децу, родитеље и проф.
    У Србији се култивира животињска природа свих.Еволуцију каже да биологија у таквој средини одради своје.Да, и преко аутоимуних обољења - између осталог.
    Шчепај дипломицу па на државна јасла да кукаш како све лоше!Да видим до кад ћеш

    • Milorad

      14:42 // 8. 3. 2019.

      Istina, sistem školstva /valjda mislite na nastavne jedinice i autoritet nastavnika/ je devalvirao, ali ne zaslugom nastavnika, već ONIH, najpozvanijih, dakle ljudi iz Ministarstva. Škola je na repu života, bez da može šta učiniti - u edukativnom, vaspitnom u krajnjem i materijalnom pogledu. Mnogo se toga nepotrebnog uči..na učenika ne smete ton podignuti...

    • Oscar Pitagor

      17:35 // 8. 3. 2019.

      #Milorad: Широка тема.Вика не!То је то-животињска природа код човека
      Никако брже, јаче, боље, жешће, ЈА па ЈА... већ нежније, хуманије, опуштеније, елегантније-ЈА на услузи другима, ЈА који све друге дубоко уважавам, нећу да их поломим и поробим већ да барем будем безазлен ако не могу да помогнем...
      Хармонија, ред, правда на делу, честике бољима у фер утакмици а не њихова елиминација и ликвидација

    • Oscar Pitagor

      09:56 // 9. 3. 2019.

      Milorad>У праву сте и за градиво.Уместо ослањање на науку у први план идеологија.Ствар још развале и кадрови који ДОДАТНО СЛУЂУЈУ мозгове ставовима о супериорности нације, државе, језика, историје, о томе како нас сви мрзе...Да би се додворили онима који их довели. Њихово истинско биће у дубини душе зна да лажу-ово је набеднија држава Европе. Праве рат у себи, активирају сопствени аутоимуни систем

  • bivsi djak

    19:38 // 7. 3. 2019.

    Gospodo, setimo se predhodnog reizbora i stelovanja. Isto sad. Dokle nesposobna uprava resava kadrovska pitanja, kad je njima reizbor,
    Skolski odbor, sve "ljudi" bivse direktorke a ona zaduzila...
    VRANA VRANI OCI NE VADI

  • Perica

    23:40 // 7. 3. 2019.

    Odlozena sednica. Iz pouzdanih izvora saznanje, iz druge ruke!
    Bice par dana zatisja, pa onda ponovo bura!
    Sve lepo da se proveri!

  • David Štrbac

    17:58 // 13. 3. 2019.

    Poštovana gospodo ne traćite vreme ili što bi narod reko ne zamlaćujte se, jer ovde ne važe zakoni sem naprednih. Podsetiću samo kako je izabran direktor vodovoda, proizabrani kandidat nije imao uslove da se primakne konkursu na 100 km, biva izabran posle godinu ipo dana se kod notara odriče funkcije, drugoizabtani postaje direktor tržnice a treće palsirani postaje direktor. Zvezdan reko ......

  • Milica

    22:55 // 23. 5. 2019.

    Direktorka je vrlo diskutabilna, zena koja je imala debela leđa. Boji se da ce naslednik koji dođe da otkrije muljaze pa namešta svoje ljude da zataška velike nepravilnosti. Debela istraga ako je ostalo iole casnih i postenih prosvetnih radnika i inspektora.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: