Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 8. 5. 2016.

| Društvo

Izbori se opet ponavljaju u Gornjem Matejevcu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
izbori v.k.
Matevčani po treči put na glasanje; foto: Vanja Keser

Stanovnici Gornjeg Matejevca kod Niša u ovom izbornom ciklusu glasaće po treći put, jer je Upravni sud usvojio žalbu Grupe građana “Iskreno za Niš” i još jednom naložio ponavljanje opštinskih izbora na ovom biračkom mestu.

Iako je Opštinska izborna komisija odbacila prigovor “Iskreno za Niš”, Upravni sud ga je usvojio i izbori će biti ponovljeni u roku od nedelju dana.

Kako su “Južne vesti” već pisale, Grupa građana “Iskreno za Niš” je uložila prigovor, jer je u prvobitnom zapisnik,u koji su potpisali svi članovi biračkog odbora na biračkom mestu 22 u Gornjem Matejevcu, izbrojano više glasova u kutiji od broja izašlih, a kasnije je to, kako kažu, predsednik biračkog odbora ispravio i izjednačio brojeve bez uvida i znanja ostalih članova odbora.

Opštinska izborna komisija u Panteleju je to odbila pod obrazloženjem da su i oni utvrdili da se broj listića u kutiji i broj glasača poklapa, kao i da je predsednik biračkog odbora potpisao ispravku.

Međutim, u presudi jasno piše da OIK nigde nije svojim potpisom ili pečatom potvrdio tu ispravku te stoga izbori moraju biti ponovljeni.

Podsetimo, u ovom selu nadomak Niša glasalo se već za opštinske odbornike 24. i 30. aprila. Na poslednjem glasanju najveću podršku je dobila Ujedinjena seljačka stranka 138 glasova, zatim “Iskreno za Niš” 137, pa “Levica Srbije” 87, “Niš, moj grad” 35, SNS 29, Dveri-DSS i Nova stranka po 18, SPS 13, a ostali znatno manje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    19:34 // 9. 5. 2016.

    Ce li zavrsite do berbu?

    • deki2deki

      23:08 // 9. 5. 2016.

      Care :))))

  • nera

    05:38 // 9. 5. 2016.

    Opasni matejevcani,nema sale

  • Durlanac

    22:34 // 8. 5. 2016.

    A gde zuris Bato bre!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: