Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 7. 5. 2021.

| Društvo

Izbori za novog predsednika Sindikata Gradske uprave Niš do kraja maja

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
gradska uprava
Uskoro izbori za novog predsednika Sindikata Gradske uprave Niš ; foto: T. T.

Nakon smene predsednika Sindikata Gradske uprave Marka Savića, Sindikat Uprave Srbije je za poverenika Sindikalne organizacije Skupštine grada Niša imenovao Miloša Ranđelovića, čiji je zadatak, kako su saopštili, da u roku od 90 dana sprovede izbore za novog predsednika. Zbog kolektivnog ugovora i prava radnika, kako kaže Ranđelović za Južne vesti, izbori će biti što pre, najavljuje ih za dve do tri nedelje.

Pre 10 dana, a nakon 12 godina na funkciji predsednika Sindikata Gradske uprave u Nišu i mesec dana nakon što je inspekcijama prijavio načelnicu uprave Marinu Živulović Petrović, Sindikat Uprave Srbije smenio je Marka Savića, kako navode, zbog nepoštovanja Statuta.

Sindikat Uprave Srbije za poverenika Sindikalne organizacije Skupštine grada Niša imenovao je Miloša Ranđelovića, predsednika Okružnog odbora Nišavskog okruga Sindikata uprave Srbije, koji je zaposlen u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, čiji je zadatak da sprovede izbore za novog predsednika. Rok je 90 dana.

Novog predsednika izabraće članovi Sindikalne organizacije Skupštine grada Niša, na izborima koji će biti sprovedeni u navedenom roku - dodaju iz Sindikata.

Sam Ranđelović za Južne vesti kaže da nije kandidat za predsednika, već da ga je predsedništvo Sindikata ovlastilo kao nezavisnog iz same Skupštine da sprovede izbore u skladu sa zakonom i propisanim rokom.

Međutim, i zbog kolektivnog ugovora i zbog prava radnika u što kraćem roku, ja se nadam u roku od dve do tri nedelje da ću da sprovedem. Jedini je problem razuđenost Uprava...i u interesu članstva ću što pre da sprovedem izbore da bi ljudi mogli nesmetano da se bave sindikalnim radom i unapređenjem položaja zaposlenih - navodi Ranđelović.

Koji su potencijalni kandidati koji bi mogli da zauzmu mesto na kome je više od decenije bio Savić još nije poznato, a Ranđelović kaže da će svima dati prostora.

Daću prostor po Statutu da može svako biti kandidat, daću mogućnost svako ko želi da se kandiduje, daću određeni vremenski period da se meni jave, prijave, da li prihvataju tu kandidaturu ako ih neko kandiduje, sve ću to da odradim u skladu sa propisom i zakonom, tako da nema tu uopšte ni mešanja drugih faktora niti bilo kog drugog, samo želja da odradimo najkvalitetnije i najbolje u cilju zaštite radničkih prava - ističe.

Podsetimo, smena Savića usledila je nešto više od mesec dana otkako su članovi Sindikata prijavili inspekcijama v. d. načelnicu Uprave za građevinarstvo Marinu Živulović Petrović i tražili da nadležni provere da li je odgovorna za nepoštovanje epidemioloških mera. Da li je to bio jedan od razloga što je smenjen, Savić ranije nije mogao da kaže, jer, kako je naveo, niko to zvanično nije rekao, već da je smenjen zbog neplaćanja članarine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • I ja hoću da radim do sedamdeset!

    09:42 // 8. 5. 2021.

    Ceo grad zna da je taj čovek iz Sindikata namerno sklonjen, potrebno je što više držati pod kontrolom radnike Gradske uprave, pa i taj slučaj dotične bivše šefice Gradjevinske inspekcije koju su postavili za Nacelnicu uprave za Gradjevinarstvo slučaj neverovatan ako Dotičnoj produže rad i jedan dan bivši radnici a sada penzioneri tražiće da se vrate na svoja radna mesta hoćemo i mi isto kao i ona!

    • Ouzo

      06:47 // 9. 5. 2021.

      Bolje trazi, da ti omoguce da ides na neki kurs ,da se opismenis ! Otiso si u penziju a da nisi savladao osnove maternjeg jezika i gramatike !

  • Miroslav

    08:42 // 8. 5. 2021.

    Ne sirite dezinformacije, covek je smenjen jer nije uplacivao clanarinu a ne zbog nacelnice!!!!

    • Zakon isti za sve ZAR NE!!!

      15:17 // 8. 5. 2021.

      Nije tačno sklonili su čoveka zato što je otkrio namere dotične
      mi penzioneri planiramo ako dodje do toga da tražimo da se vratimo na svoja radna mesta u toj istoj Upravi
      po čemu da neko mora da poštuje propisana pravila i zakone a neko da radi šta hoće, stidite se!

    • Hoćete ljude da kontrolišete jer to hocete!

      15:27 // 8. 5. 2021.

      Pa što nije onda ranije smenjen nego baš sada. Kako to ranije bio dobar a sad nije
      more ajde bre!

  • Garic

    22:47 // 7. 5. 2021.

    Ovo je stvarno neverovatno hoće da nametnu SVOG COVEKA DA BI LAKSE UCENJIVALI RADNIKE GRADSKE UPRAVE da li je ovo logično, bilo je časno radeti tamo moja generacija je odlazila sa šezdeset u penziju ovakvih stvari nije nikad bilo PRESAVIJTE TABAK I OBELODANITE SVE STA VAM NAMECU, ćutanje više nije zlato već propast za poštenog radnika ili obavestite predsenika o svemu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: