Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 6. 9. 2017.

| Društvo

Izdaje se lokal u kojem je donedavno bila apoteka "Higija"

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
higija
Umesto vlasnika, zakupac; foto: M. A.

Pošto nije prodat ni nakon dve licitacije, lokal u samom centru Niša u Obrenovićevoj ulici, u kojem je decenijama bila smeštena apoteka Higija, kaže načelnik Gradske uprave Niš Ljubiša Janić, biće dat u zakup.

Apoteka Higija zatvorena je aprila ove godine zbog gradske odluke da se prostor u kome se nalazila proda. Higija je dobila gradski prostor kod Margera, a stari lokal, ni nakon dve licitacije, nije pronašao vlasnika, pa će, kaže Janić, biti iznajmljen.

Mi smo smatrali da apoteka Higija može sasvim korektno da radi i kod Margera, a da ovaj prostor pokušamo da prodamo. Naravno, nije prodat, pa ćemo da ga damo u zakup. A zakupnina će biti negde oko 3.000 evra mesečno, početna cena - rekao je Janić.

On kaže i da se nije odustalo od odluke da se taj lokal proda, ali potencijalni vlasnik će morati da ispoštuje ugovor koji Grad sklapa sa zakupcem.

Ugovor sa zakupcem će biti potpisan na 5 godina, a u slučaju da u međuvremenu prodamo lokal, vlasnik lokala će imati obavezu da zadrži zakupca, dok mu ne istekne ugovor - rekao je Janić.

Inače, javna licitacija biće održana u Skupštini Grada u četvrtak 7. septembra.

Podsetimo, iz Grada je početkom godine stigla odluka da se lokal u kojem se decenijama nalazila gradska Apoteka Higija, preseli na drugu lokaciju, da bi prostor u kojem se nalazila bio prodat. Tadašnji direktor Apoteka Niš Dimitrije Janković, smatrao je da je to "dobra odluka za Grad, ali loša za apoteku".

Ipak, ni nakon dve javne licitacije, ovaj prostor nije bio prodat, jer za njega nije bilo zainteresovanih ponuđača.

Pored toga, ni Higija se do danas nije preselila u novi lokal kod Margera.


Izdaje se još 54 lokala u Nišu i okolini

Poslovni prostori u centru Niša, u Lešjaninovoj, Obrenovićevoj i Ulici cara Dušana, ali i pojedini u Kutini, Bubanj Selu, Donjem Vlasu i Supovcu, biće ponuđeni istog dana na javnoj licitaciji.

Kompletan spisak lokala, potencijalni zakupci mogu da pogledaju na sajtu Grada Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miško

    10:23 // 7. 9. 2017.

    Amateri koji ne odgovaraju nizašta! Mogla je Apoteka da radi do prodaje lokala pa da sada bude prioritet za zakup. Ovako ćemo dobiti kladionicu ili pekaru..Kod Margera već postiji državna Apoteka tako da je ovaj amater smešan...

  • Dragan,Niš

    20:08 // 6. 9. 2017.

    Koji diletanti!!Pa zar nije mogla prodaja ili licitacija za veći zakup da ide i da se po okončanju procesa,ako apoteke ne pristanu na nove uslove,onda da otkaz i nema štete ni za koga ni za grad ni za apoteke.Ovako su" stručnjaci "izbili iz budžeta šestomesečni,najmanje, a kako ovo kilavo ide,i višemesečni izzostanak prihoda od ovog prostora.Slična šteta je načinjena i ustupanjem lokala SNS-u !!

  • Aperkat

    17:17 // 6. 9. 2017.

    Verovatno kladionica.

    • Kroše

      17:42 // 6. 9. 2017.

      Najbolje trojstvo, tj.iz 3 dela, prvo kladionica, pa pekara pa apoteka, red bato!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: